Quantcast

J.Kazlauskui - Europos čempionato bronza

Jonas Kazlauskas įspūdingai debiutavo už Graikijos rinktinės vairo. Lietuvio vadovaujami graikai, nors ir netekę penkių lyderių, sugebėjo iškovoti Europos čempionato bronzą.

Klampiose ir (vėl) dramatiškose mažojo finalo rungtynėse J.Kazlausko auklėtiniai 57:56 (16:13, 15:11, 11:13, 15:19) pranoko Slovėnijos rinktinę.

J.Kazlauskui tai - trečiasis medalis treniruojanti rinktines. 2000 m. jis su Lietuvos komanda laimėjo Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzą, o 1994 m. į Europos sostą atvedė mūsų šalies 18-mečius.

Graikijos rinktinė antrą kartą tapo Europos čempionato prizininke. Pirmą kartą graikai bronzą iškovojo prieš 60 metų.

Atomazga. Paskutinės 30 sekundžių tapo baudų metimų maratonu. Slovėnams viltį dar suteikė taiklus Jaka Lakovičiaus tritaškis, tačiau po to slavai nesugebėjo greitai prasižengti. Vassilis Spanoulis specialiai prametė antrą metimą, o varžovams jau nebeliko laiko persverti rezultatą. 

Didvyris. Antonis Fotsis likus maždaug minutei pasiprašė keitimo, bet J.Kazlauskas jo negalėjo atlikti. Gal ir gerai - po užsitęsusios graikų atakos A.Fotsis iš toli smeigė mirtiną dūrį slovėnams. Rezultatas tapo 54:49, o žaisti bebuvo likę 31 sek. 

Taktika. Lemiamo kėlinio pabaigoje visus kamuolius graikai stengėsi siųsti po krepšiu Sofokliui Schortsaničiui. Toks sumanymas atsipirko su kaupu - slovėnai buvo priversti prasižengti, o Mažasis Shaqas sumetė keturias baudas - 51:46 graikų naudai (38 min.).

Koziris. Didžiausias galvos skausmas Jure Zdovcui visas rungtynes buvo S.Schortsanitis. "Mažasis Shaqas" iki pertraukos pataikė visus penkis dvitaškius ir surinko 14 taškų. Iš viso jo sąskaitoje - 23 taškai ir 6 atkovoti kamuoliai.

Akcentai. Abiejų komandų treneriai akivaizdžiai nusprendė, kad bronzos medalio likimą turi lemti gynyba. Tiek graikai, tiek slovėnai iš širdies dirbo prie savojo krepšio, tiesa, verta pažymėti, kad ir puolime abi komandos neblizgėjo. Graikai pataikė 18/47 metimų (38 proc.), slovėnai - 17/57 (30).

Dūris. Atsilikdami 9:13, J.Kazlausko auklėtiniai kėlinių sandūroje sugebėjo spurtuoti 14:0. Ganą saugų atstumą graikai sugebėjo išsaugoti iki pat didžiosios pertraukos. Po dviejų kėlinių švieslentė rodė 31:24 pietiečių naudai.

Grumtynės. Graikijos rinktinė mažąjį finalą pradėjo kaip geriausiai dėl kamuolių kovojanti komanda (vid. 37,1), bet sutiko savęs vertą priešininkę. Slovėnai graikams neleido taip dominuoti po krepšiais, kaip leido turkai ketvirtfinalyje ir ispanai pusfinalyje. Po dviejų kėlinių šioje kategorijoje buvo visiška lygybė (19 prieš 19). Po 40 minučių - 38:36 graikų naudai.

Palaikymas. Nors slovėnai tribūnose skaičiumi pranoko graikų aistruolius, pastarieji skandavo ir būgnus mušė garsiau. Priežastis paprasta - jų komanda didžiąją dalį rungtynių kontroliavo padėtį. Slovėnų aistruoliai atkuto tik ketvirtame kėlinyje.

Žiūrovai. Antrąją mažojo finalo pusę jau stebėjo ir didžiojo finalo dalyviai. Tiesa, tik Ispanijos krepšininkai. Daugelis iš jų lemiamam čempionato mūšiui bandė susikaupti per ausinukus klausydamiesi muzikos. Susikaupimą išblaškė tik viena "Red Foxes" šokėja, paprašiusi žvaigždžių pasirašyti ant kelių kamuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

super

super portretas
jega!!! sveikinu Kazlauska

rimas

rimas portretas
saunuolis Jonukas!!!!!!!! :)

saukiu as jona

saukiu as jona portretas
kazlauskai, grisk i Lietuva
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių