Quantcast

Įtakingas analitikas D. Motiejūną įtraukė į garbingą trejetuką

Rodos, jog laikotarpis, kai Donatas Motiejūnas aikštelėje pasirodydavo tik per „šiukšlių minutes“, grimzta į praeitį, o jo pavardę pradeda įsiminti vis daugiau NBA aistruolių ir apžvalgininkų.

ESPN „Fantasy Sports“ analitikas Sethas  Landmanas D.Motiejūną įtraukė į trejetuką žaidėjų, kuriems po jų atstovaujamų komandų atliktų mainų, pranašaujamas šuolis portalo „Fantasy basketball“ reitinge. Tai reiškia, jog visi statistinio krepšinio žaidimo – menedžerio – entuziastai, tikėję D.Motiejūno sėkme dar sezono pradžioje, dabar iš laimės gali trinti rankomis.

Lietuvis reitinge šiuo metu yra 88-as iš 259 klasifikuotų krepšininkų.

Į laimingųjų sąrašą taip pat pateko Orlando „Magic“ gynėjas E‘Twaunas Moore‘as ir puolėjas Tobiasas Harris bei Minesotos „Timberwolves“ įžaidėjas ispanas Ricky Rubio.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį pirmą kartą NBA karjeroje startiniame „Rockets“ penkete pradėjęs lietuvis pasiekė net keturis savo asmeninius rekordus  – rungtyniavo 26 minutes, pelnė 13 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Daugiau galimybių pasireikšti D.Motiejūnas gavo po to, kai „Rockets“ atliko lietuviui naudingus mainus. 206 cm ūgio Patrickas Pattersonas, 211 cm ūgio Cole'as Aldrichas ir 188 cm ūgio įžaidėjas Toney Douglas persikėlė į Sakramento „Kings“ klubą, o 206 cm ūgio Marcusas Morrisas iškeliavo į Fynikso „Suns“. Tuo tarpu „Rockets“ papildė 206 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas Thomas Robinsonas, 201 cm ūgio puolėjas Francisco Garcia ir 203 cm ūgio puolėjas Tyleris Honeycuttas.

„Maniau, jog po „Rockets“ atliktų mainų išvykusių žaidėjų vietą turėtų užimti Th.Robinsonas, tačiau klydau, nes po pokyčių daugiau žaidimo minučių gauna ne jis, o to nusipelnęs D.Motiejūnas“, – rašė S.Landmanas.

„Jei lietuvis išlaikys savo produktyvumą, manau, jog aikštelėje jis praleis netgi daugiau nei 23 minutes, kurios jam atiteko šeštadienio mače prieš „Wizards“. Tai puikios naujienos, rodančios išankstinius signalus, kad Motiejūnas turi šansą tapti reikšmingu „fantasy“ žaidėju“, – džiaugėsi analitikas.

S.Landmano teigimu, D.Motiejūno silpnybė – prasta kova dėl atšokusių kamuolių, tačiau jo efektingas puolimas šią silpnybę padeda kompensuoti. „Lietuvis yra vienas nedaugelio aukštų krepšininkų, kurie neblogai pataiko tritaškius ir jis gali tapti vertinga grėsme „Rockets“ puolime“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių