Quantcast

Čempionų lyga: kas toliau - vokiečiai ar Ukrainos šachtininkai?

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse susikaus dvi nenuspėjamos komandos – Dortmundo „Borussia“ iš Vokietijos ir Donecko „Šakhtar“ iš Ukrainos, kurių pirmoji dvikova Donecke baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2-2.

Dortmundo miesto futbolininkai Vokietijos pirmenybių auksą nuskynė du pastaruosius sezonus, tačiau labai abejotina, kad šiemet jiems pavyks apginti čempionų titulą. Puikiai šiemet žaidžiantis Miuncheno „Bayern“ šalies čempionate yra surinkęs net 17 taškų daugiau už antroje pozicijoje besirikiuojančią „Borussia“ ekipą.

Pagalius į ratus „Borussia“ futbolininkams „Bayern“ ekipa kaišo ne tik šalies pirmenybėse, bet ir Vokietijos taurėje („DFB Pokal“). Praėjusią savaitę šios komandos susigrūmė minėto turnyro ketvirtfinalyje ir pergalę minimaliu rezultatu 1-0 šventė bei dortmundiečius iš taurės eliminavo bavarai.

„Borussia“ ekipa reguliariai Čempionų lygoje žaidžia vos antrą sezoną, mat prieš tai šiame turnyre nedalyvavo nuo 2002-03 metų. Visgi, net ir į stipriausią „mirtininkų“ grupę pakliuvęs „Borussia“ klubas šiemet yra vadinamas savotiška staigmena, mat sugebėjo finišuoti grupėje pirmoje vietoje, nušluosdydamas nosį tokioms ekipoms, kaip Madrido „Real“ ir „Manchester City“.

Pirmosiose Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse prieš „Šakhtar“ ekipą vokiečiai buvo besivejančios komandos vaidmenyje, nes mačo metu atsilikinėjo du kartus. Nepaisant to, pačioje rungtynių pabaigoje pelnytas išlyginamasis įvartis ir pasiektos lygiosios 2-2 reiškia, kad dabar situacijos šeimininkas yra du išvykos įvarčius turintis „Borussia“ klubas.

Komandos naujienos: „Borussia“ treneris tikisi, kad dvejas rungtynes iš eilės praleidęs Matsas Hummelsas bus pasiruošęs šioms rungtynėms, tačiau ar jis žais – dar neaišku. Taigi, didelių bėdų dėl traumuotų žaidėjų vokiečių komanda neturi ir turbūt galės žaisti pilnu pajėgumu.

Kaip ir praėjusį sezoną, taip ir šiemet „Šakhtar“ klubas neturi sau lygių Ukrainos čempionate. Trenerio Mircea Lucescu auklėtiniai užtikrintai pirmauja šalies pirmenybėse lenkdami artimiausius persekiotojus – Dnipropetrovsko „Dnipro“ futbolininkus – 13 taškų ir nesuteikdami jiems vilčių pakovoti dėl turnyro aukso.

Kol kas „šachtininkams“ reikalai sėkmingai klostosi ir Ukrainos taurėje, kurioje jau nukeliauta iki ketvirtfinalio. Rudenį išvykoje rezultatu 4-1 „Hoverla“ ekipą sutriuškinęs „Šakhtar“ klubas kitame etape susitiks su Lvovo „Karpaty“ komanda, kurios gerbėjai ne per seniausiai dalyvavo Lietuvoje, Ariogaloje, rengtame fanų futbolo turnyre.

„Šakhtar“ klubas – patyręs Čempionų lygos dalyvis, kuris šiame turnyre varžosi nuo pat 2000-ųjų metų. Per pastaruosius 13 metų Ukrainos ekipa nepraleido nė vieno Europos prestižiškiausio turnyro sezono, todėl sukaupta patirtis leidžia komandai demonstruoti brandų žaidimą.

Šiame Čempionų lygos sezone Donecko ekipa suklupo tik du kartus. Grupėje paskutinėmis rungtynių minutėmis rezultatu 2-3 buvo nusileista Londono „Chelsea“ ekipai, o 0-1 – Turino „Juventus“ klubui. Verta paminėti tai, kad būtent „šachtininkai“ iš tolimesnių turnyro kovų eliminavo „Chelsea“ futbolininkus, kurie gynė čempionų titulą.

Komandos naujienos: Galima prognozuoti, kad „šachtininkai“ antradienio vakarą prieš „Borussia“ leis panašią sudėtį, kokią matėme prieš tris savaites vykusioje pirmoje šių ekipų dvikovoje. Bėdų dėl traumų, kaip ir jų varžovai, „Šakhtar“ komanda neturi.

Akimirka iš pirmųjų „Šakhtar“ ir „Borussia“ rungtynių

Įdomūs faktai:

- „Borussia“ ekipai paskutiniu metu žaisti sekasi sunkiai, mat per pastarąsias šešias rungtynes buvo iškovotos tik dvi pergalės.

- „Šakhtar“ klubas savo pirmąjį trofėjų Europoje iškovojo nugalėdamas būtent vokiečių komandą, kai 2009 metų UEFA taurės finale įveikė Brėmeno „Werder“.

- „Borussia“ futbolininkai šio sezono Čempionų lygoje savo aikštėje laimėjo visas trejas žaistas rungtynes ir, negana to, išlieka viena iš trijų komandų, kuri šiemet dar nepatyrė pralaimėjimo.

- „Šakhtar“ klubas turi gerą įvarčių statistiką Čempionų lygoje, nes per paskutines 11 rungtynių išvykoje atliko net 22 tikslius smūgius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių