Quantcast

Antro šanso sulaukęs R. Berankis žengė į ATP turnyro aštuntfinalį

Antras šansas tenise – ypač retas reiškinys. Ričardui Berankiui pasisekė, tačiau jis įrodė, kad tos sėkmės buvo vertas.

Po skausmingo pralaimėjimo 6:7(9), 6:7(3) amerikiečiuiBobby Reynoldsui (ATP 172) lemiamame atrankos rate R.Berankiui liko tik laukti. Kvalifikacijoje jis buvo skirstytas pirmu numeriu, tačiau tam, kad suveiktų „laimingo pralaimėtojo“ (angl. lucky looser) korta, iš ATP 250 turnyro Delrei Biče pagrindo kažkas turėjo pasitraukti.

Laikas ėjo, o gerų žinių R.Berankiui – nebuvo. Galiausiai, likus vos kelioms valandoms iki mačo, teisės žaisti pirmajame vyrų vienetų mače atsisakė septintas pagal skirtymą ispanas Feliciano Lopezas (ATP 35). R.Berankis sulaukė antro šanso!

Pakeitęs F.Lopezą lietuvis stojo į kovą prieš gerai pažįstamą 33-ejų vokietį Bjorną Phau (ATP 121, buvęs 59). Gerai pažįstamą, nes prieš jį R.Berankis jau buvo laimėjęs tris iš keturių kovų.

Laimėjo ir ketvirtą – 6:1, 7:6(4)!

Užtikrintai susitikimą pradėjęs R.Berankis išnaudojo abi turėtas galimybes laimėti B.Phau padavimą ir nušvilpė pirmą setą (6:1).

Antrajame sete patyręs B.Phau tos pačios klaidos nebekartojo. Jis nesuteikė lietuviui nė vienos galimybės laimėti savo padavimą, o pats susikūrė net keturias.

Mačo lūžis galėjo įvykti antrojo seto pabaigoje, kai paduodant R.Berankiui, vokietis išsiveržė į priekį 15:40. Rezultatas tuo metu buvo 5:4 B.Phau naudai, tad vokietis turėjo net dvi galimybes laimėti setą.

R.Berankio rankos nedrebėjo. Jis šaltakraujiškai apsigynė, išlygino rezultatą, o pratęsimo metu išplėšė pergalę.

Verta pažymėti, kad B.Phau šį sezoną kol kas neblizga. Veteranas iškovojo tris pergales ir patyrė šešis pralaimėjimus, o paskutinį sykį pergalę šventė dar sausio 6 dieną.

Už pergalę R.Berankiui atiteko 20 ATP reitingo taškų ir 7475 JAV doleriai. R.Berankis juos pridės prie dar 6 ATP reitingo taškų bei 750 JAV dolerių, kuriuos gavo už du įveiktus atrankos ratus.

Antrajame rate, aštuntfinalyje, lietuvio lauks vardiniu kvietimu į varžybas patekęs 20-metis amerikietis Jackas Sockas (ATP 130), kuris pirmoje kovoje 6:3, 6:3 susitvarkė su 25-erių australu Matthew Ebdenu (ATP 114).

Ketvirtfinalyje R.Berankis galėtų susitikti su geru pažįstamu ketvirtu pagal skirstymą 23-ejų japonu Kei Nishikori (ATP 16).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių