Pereiti į pagrindinį turinį

Kiekybiniai apribojimai įvežamoms cigaretėms

2004-04-27 00:00 diena.lt inf.

BNS. Po gegužės 1 dienos į Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Suomiją, Švediją bei Daniją vykstantys Lietuvos gyventojai galės asmeniniame bagaže be papildomų mokesčių įsivežti ne daugiau kaip 10 pakelių cigarečių.

Kiekybinius apribojimus iš Lietuvos bei kitų 7 naujų ES narių įvežamoms cigaretėms taikys 5-os iš 15 dabartinių Europos Sąjungos (ES) šalių, remdamasi Europos Komisijos informacija pranešė Finansų ministerija.

Draudimas asmeniniame bagaže įsivežti daugiau kaip 200 vienetų cigarečių šiuo metu taikomas ir ne ES šalių piliečiams, kurie neretai bando nelegaliai uždirbti pasinaudodami tabako gaminių kainų skirtumais ir taip mažina ES mokesčių pajamas.

Pasak pranešimo, apribojimus planuojama taikyti iki 2009 metų pabaigos, kai baigsis Lietuvos išsiderėtas pereinamasis laikotarpis minimaliam cigarečių akcizo tarifui pasiekti.

Savo poziciją šiuo klausimu po metų žada peržiūrėti Didžioji Britanija.

Šiuo metu Lietuvoje cigaretės apmokestinamos 47,5 lito akcizu už 1000 cigarečių bei 15 proc. mokesčiu nuo maksimalios mažmeninės prekių kainos. Iki 2010 metų Lietuva yra įsipareigojusi padidinti akcizą iki 64 eurų (221 lito) už 1000 cigarečių.

Pasak Finansų ministerijos Mokesčių departamento direktorės Ingridos Šimonytės, apribojimai cigarečių įvežimui nebus taikomi tik Kiprui ir Maltai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų