Quantcast

Visuomenės sveikatos vadyba - magistro studijos

  • Teksto dydis:

Magistro studijų programa

Studijų krypčių grupė – Sveikatos mokslai

Studijų kryptis – Visuomenės sveikata

Fakultetas – Visuomenės sveikatos

Studijų trukmė – 2–3 metai, forma – nuolatinė / ištęstinė, suteikiamas kvalifikacinis sveikatos mokslų magistro laipsnis.

Visuomenės sveikatos vadybos programa – vienintelė Lietuvoje, integruojanti visuomenės sveikatos ir vadybos mokslus. Studijos skirtos planuojantiems karjerą visuomenės bei asmens sveikatos priežiūros vadybos srityje: rengiami sveikatos vadybos specialistai praktiniam, moksliniam darbui bei akademinei veiklai.

Kodėl verta studijuoti?

Sveikatos vadybininkai – tai visų pirma aukšto ir aukščiausio lygmens sveikatos priežiūros įstaigų, savivaldybių gydytojų tarnybų, visuomenės sveikatos centrų biurų ir kitų šios srities įstaigų vadovai. Kaip ir daugeliui aukščiausio lygio vadybininkų, jiems tenka veikti sudėtingoje aplinkoje: riboja itin griežti įstatymai, tenka spręsti įvairias juridines, teisines, organizacines problemas, derinti skirtingų socialinių ir politinių grupių tikslus bei interesus.

Pagrindinis sveikatos priežiūros įstaigų tikslas – gerinti gyventojų sveikatą, tad šie vadovai turi būti ne tik valdymo specialistai. Jiems būtina išmanyti apie sveikatą, jos priežiūrą, ligų profilaktiką, modernios sveikatos vadybos principus. Jie turi būti ir sveikatos politikai, veiksmingi tarpininkai tarp valdžios atstovų ir sveikatos profesionalų – medikų.

Studijos suteikia ne tik teorinių žinių, bet ir galimybę kilti karjeros laiptais. Sveikatos vadybininkas savo gebėjimus gali pritaikyti daugybėje sričių, tad studijų populiarumas neslūgsta, jos laikomos itin perspektyviomis. Šią studijų programą yra baigę nemažai Lietuvos sveikatos sektoriaus įvairaus lygmens vadovų, jie darbuojasi Sveikatos apsaugos ministerijoje, teritorinėse ligonių kasose, rengia ir koordinuoja tarptautinius projektus.

Ko mokysitės?

Programa vykdoma ne tik nuolatine, bet ir ištęstine forma, tad prireikus studijas galėsite derinti su praktine veikla.

Studijuosite tokias disciplinas kaip vadyba, sveikatos politika ir strategija, sveikatos ekonomika ir taikomieji finansai, įgysite įgūdžių planuoti, vykdyti ir vertinti visuomenės sveikatos ir sveikatos priežiūros vadybos mokslinius tyrimus, vertinti gyventojų sveikatą, kurti ir įgyvendinti sveikatos stiprinimo programas, kritiškai vertinti sveikatos sistemas bei sveikatos reformų kryptis. Išsiugdysite gebėjimų vadovauti ir administruoti sveikatos priežiūros bei su ja susijusias institucijas. Pagal studentų mainų programą ERASMUS+ galima išvykti studijoms ar praktikai į Bulgarijos, Danijos, Ispanijos, Islandijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Turkijos ar Vokietijos universitetus.

Kuo dirbsite baigę studijas?

Baigę studijas galėsite dirbti įvairių lygių sveikatos sistemos valdymo struktūrose (ministerijose, savivaldybių sveikatos tarnybose ir pan.), grupės vadybininkais šeimos gydytojų komandoje, asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose, ligonių kasose, sveikatos draudimo kompanijose, tarptautinėse organizacijose ir kitose su visuomenės sveikata ir jos valdymu susijusiose srityse.

Tolesnės studijų galimybės

Galima rinktis mokslinio ar akademinio darbo karjerą, tęsti studijas visuomenės sveikatos krypties doktorantūroje.

Daugiau informacijos apie priėmimą: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/

Daugiau informacijos apie specialybę: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/magistro-studijos/visuomenes-sveikatos-vadyba/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių