Quantcast

Viena nesėkmė atnešė naujas galimybes – išvyko praktikai į Ispaniją

  • Teksto dydis:

Pandemija, kaip ir daugelio kitų žmonių, Neringos Mockutės gyvenimą pakoregavo pagal save – mergina neteko darbo. Tačiau, dažnai, viena nesėkmė atneša naujas galimybes – mergina išvyko praktikai į Ispaniją.

Netekusi darbo Neringa sužinojo apie programą „Erasmus jauniesiems verslininkams“ ir, kaip pati pasakoja, programa jai atrodė puiki proga įgauti naujos patirties, pamatyti kaip valdomas mažas verslas, bei patobulinti įgūdžius kuriuos turi, išmokti naujų. Taip pat norėjosi pagyventi užsienio šalyje, pasirinkta Ispanija tapo ir puikia proga patobulinti ispanų kalbos žinias.

Mergina yra baigusi verslo ir marketingo studijas Anglijoje bei po studijų prieš grįžtant į Lietuvą ten dirbusi su renginių organizavimu, todėl dirbdama priimančio verslininko ofise padėjo jam su įvairiomis užduotimis. Dažniausiai darbai buvo susiję su klausimu kaip pagerinti siūlomas paslaugas, naujų idėjų ieškojimu bei kaip pritraukti daugiau klientų. Taip pat Neringa vertė dokumentus iš ispanų, anglų ir lietuvių kalbų, ieškojo naujų klientų bei padėjo dirbti su socialiniais tinklais.

„Mane priimantis verslininkas planuoja pradėti veiklą Lietuvoje, todėl padėjau jam dalyvaudama susitikime su marketingo agentūra ir suteikdama informacijos apie Lietuvos rinką. Verčiau daug dokumentų, pavyzdžiui paruošiau dokumentą paaiškinantį kaip užsieniečiai gali gauti leidimą gyventi Lietuvoje, bei bendrą informaciją kokie yra reikalavimai žmonėms iš skirtingų valstybių, kurie nori atvykti į Lietuvą. Taip pat išverčiau visą internetinę svetainę į lietuvių kalbą,“ – pasakoja Neringa pripažįstanti, kad ispanų kalbos įgūdžiai per praktikos laiką tikrai patobulėjo.

Mergina pabrėžia, kad būnant praktikantu pagal programą nėra labai daug spaudimo bei streso, kadangi praktikantas tik nori padėti verslininkui, o verslininkas praktikantui, nesi jo darbuotojas. Dėlto aplinka buvo rami, nebuvo per daug reikalaujama. Dažnai jaunoji praktikantė pati klausdavo kuo galėtų padėti.

Neringa turi verslo idėją atidaryti įdarbinimo agentūrą, kuri dirbtų su neseniai studijas baigusiais absolventais ir padėtų jiems surasti pirmą darbą po studijų, tačiau po dalyvavimo programoje suprato, kad kol kas turėti savo verslo nenori.

„Supratau, kad kol kas nenoriu darbo su didžiule atsakomybe, ne tik už save, bet ir už kitus, su stresu ir nemigos naktimis. Bet jei ateityje bus galimybė pradėti savo verslą, manau man ši patirtis Ispanijoje padės tai įgyvendinti“ – sako N. Mockutė, bei priduria – „programą „Erasmus jauniesiems verslininkams“ tikrai rekomenduoju. Per tuos kelis mėnesius galima labai daug išmokti, užmegzti naujų pažinčių, pagerinti jau turimos kalbos žinias ar išmokti naują kalbą bei pagyventi svetimoje šalyje. Manau ši programa yra nuostabi ir iš tikrųjų gaila, kad mažai kas išdrįsta pasinaudoti proga. Aš asmeniškai jau rekomendavau šią programą trims draugams ir du iš jų joje jau dalyvauja.“

Erasmus jauniesiems verslininkams ( Erasmus for young Entrepreneurs)

Programa padeda būsimiems Europos verslininkams įgyti įgūdžių, reikalingų siekiant įsteigti ir (arba) sėkmingai valdyti mažą įmonę Europoje. Nauji verslininkai įgyja gebėjimų bei keičiasi žiniomis ir verslo idėjomis su patyrusiu verslininku, pas kurį vieši ir su kuriuo bendradarbiauja nuo vieno iki šešių mėnesių. Viešnagė iš dalies finansuojama Europos Sąjungos lėšomis.

Kas gali dalyvauti?

    • Nauji verslininkai, tvirtai nusprendę pradėti savo verslą arba tie, kurie jau yra įsteigę savo verslą ne anksčiau kaip prieš trejus metus.

    • Patyrę verslininkai, turintys arba vadovaujantys mažai ar vidutinei įmonei kitoje programoje dalyvaujančioje šalyje.

Daugiau apie programą sužinosite čia. Jeigu norėtumėte sužinoti daugiau ar dalyvauti programoje kviečiame susisiekti su programos koordinatore Greta Šimukauskaite, greta.simukauskaite@chamber.lt, +370 611 89 890.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių