Quantcast

Verslo pusryčiuose aptarti Kauno miesto plėtros planai

  • Teksto dydis:

Bendrai diskusijai apie Kauno miesto plėtros planus ir ateitį Rugsėjo 24-osios rytą susirinko gausus būrys verslo atstovų, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai bei Kauno miesto mero pavaduotojas Andrius Palionis ir Kaunas IN Verslo skyriaus vadovas Tadas Stankevičius.

Kauno miesto mero pavaduotojas kalbėdamas apie Kauno miesto plėtros planus pažymėjo, kad pokyčiai Kauno mieste vyksta verslo dėka. Dėka verslo investicijų į miestą ir tikėjimu miestu bei jo ateitimi.

Kaunas IN Verslo skyriaus vadovas Tadas Stankevičius, kurio darbas, kaip jis pats juokavo yra „parduoti miestą užsienio investuotojams, pristatydamas Kauno pateikė palyginimą su vienu iš Jungtinių Amerikos Valstijų miestų – Pitsburgu, kuris patenka į daugiausiai Lietuvių turinčių JAV miestų dešimtuką. Tačiau panašūs šie miestai ne gyventojais o upių kryptimis. Didžiulis skirtumas – tiltų plėtra. Todėl kalbant apie Kauno miesto plėtrą reikėtų paminėti, kad tiltų plėtra yra svarbus tikslas.

Aptartos ir urbanistinės plėtros galimybės. Ar žinojote, kad Kauno klinikose yra 2300 lovų ir vos šimtu daugiau – 2400 lovų yra visuose Kauno viešbučiuose kartu sudėjus? Įdomus palyginimas, leidžiantis suprasti, kad dar vienas Kauno prioritetų – turizmo sektoriaus augimas. Dėl to dalis surenkamo pagalvės mokesčio yra panaudojama skrydžių pritraukimui, taip skatinant turistų atvykimą į miestą. Baimintis, kad atvykstančiųjų bus per daug, nereikia – šiuo metu Kauno viešbučių užimtumas siekia tik 50-60 proc., o dešimties metų perspektyvoje numatomos Kauno oro uosto rekonstrukcijos jo pralaidumą padidins iki 2 milijonų keleivių (beveik dvigubai).

Kaunas IN Verslo skyriaus vadovas Tadas Stankevičius pristatė pagrindinius miesto projektus, kuriuos siekiama pabaigti iki 2022 Kaunui tampant Europos kultūros sostine. Pirmasis projektas – S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, kurio rekonstrukcija prasidėjo dar pernai ir numatoma, kad 15000 sėdimų vietų tirutis stadionas bus baigtas 2020 metais. Antrasis projektas, kuris kelia nemažai iššūkių, nes nesulaukia valstybės palaikymo yra M. K. Čiurlionio koncertų centras. Dar 2016 metais suprojektuota Mokslo sala bus atidaryta 2021 metais. Ketvirtasis projektas – Žalgirio arenos vandens-sporto centras, o penktasis Kauno miesto plėtros projektas, turėsiantis neabejotinai daug reikšmės miesto ir verslo plėtrai yra Kauno Aleksoto Inovacijų Pramonės Parkas.

Diskusijų metu taip pat aptarta miesto Rotušės rekonstrukcija, buvęs Kauno ir Vilniaus dipolio projektas, pateiktas siūlymas dalį surenkamo pagalvės mokesčio lėšų panaudoti konferencinio turizmo skatinimui, akcentuotas itin reikalingas savivaldybės ir mokslo institucijų bendradarbiavimas bei švietimo sistemos problemos, kurios įtakoja talentų trūkumą, kas itin apsunkina užsienio investuotojų pritraukimą.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

SEKMES

SEKMES portretas
Labai saunu,kad yra daroma zymi pazanga i prieki ir labai grazu,kad siekiama miesta pristatyti pasauliui,kaip inovatyvu ir i ateiti placiai ziurinti miesta.

..............

.............. portretas
paskutinė vakarienė be kristaus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių