Quantcast

Stojančiųjų į KU magistrantūros studijas kur kas daugiau nei pernai

  • Teksto dydis:

Aukštosiose mokyklose jau baigėsi prašymų teikimas į bakalauro studijas. Pirmuoju etapu Klaipėdos universitete (KU) sulaukta 1398 prašymų. Lyginant su praėjusiais metais, prašymų skaičius išlieka panašus. Tačiau itin džiugina norinčiųjų KU studijuoti magistrantūros studijas skaičius: jis – didesnis nei pernai.

Pagal pateiktų prašymų į bakalauro studijas skaičių, populiariausios Sveikatos mokslų krypties studijų programos yra kineziterapija, radiologija bei slauga. Populiarumo tarp būsimų studentų nepraranda ir psichologijos bei informatikos studijų programos.

Pastaroji, Informatikos bakalauro laipsnio studijų programa kartu su Mechanikos inžinerijos studijų programa, šiemet pripažintos labiausiai rinkos poreikius atitinkančiomis inžinerinėmis studijų programomis Lietuvoje. Joms buvo suteikti „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai. Iš viso, toks pripažinimas buvo suteiktas tik 8 studijų programoms visoje šalyje.

Siekiant pritraukti kuo daugiau studentų į inžinerines studijas, KU uostamiesčio mokyklose steigia inžinerines klases. Jose besimokantiems klaipėdiečiams pamokas ves ne tik mokytojai, bet ir KU dėstytojai.

„KU jau nuo šių metų aktyviai pradėjo inžinerinių klasių steigimą Klaipėdos gimnazijose, kur pamokas veda ir mūsų universiteto dėstytojai, įrengiamos specialios laboratorijos moksleiviams. Siekiame, kad daugiau dėmesio būtų skiriama tiriamajai veiklai, moksleiviai įgautų inžinerinius pagrindus ir būtų tinkamai pasiruošę studijoms universitete“, – teigė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Lyginant su praėjusiais metais, itin daug sulaukta norinčiųjų KU studijuoti magistrantūrą. Šiuo metu, praėjus tik antrajam priėmimo etapui, magistro studijas KU jau pasirinko kur kas daugiau studentų negu pernai per visus tris stojimo etapus.

„Stojančiųjų į KU magistro laipsnio studijas vien pirmuoju etapu buvo 10 proc. daugiau negu pernai. Šiai dienai, po dviejų etapų jau turime pasirašytas 348 sutartis. Šis skaičius jau viršija praėjusių metų rezultatus, o netrukus prasidės ir iki rugpjūčio 16 d. vyks trečiasis priėmimo į magistrantūrą etapas. Tad manome, sulauksime dar daugiau studentų“, – sakė prof. dr. A. Razbadauskas.

KU studijos domina ir užsienio šalių piliečius. Šiemet prašymus studijuoti KU pateikė virš 500 jaunuolių iš svetur. Šiuo metu vykdoma jų kvalifikacijos vertinimo ir pripažinimo procedūra.

„Džiugu, kad pastangos plėstis į Rytų partnerystės šalis davė rezultatą ir nemažai paraiškų studijuoti sulaukta iš Ukrainos, Kazachstano, Gruzijos. Tradiciškai gausus paraiškų skaičius iš tolimųjų kraštų – Indijos, Bangladešo, Nigerijos, Ganos. Taip pat yra norinčių studijuoti ir iš kaimyninės Latvijos“, – vardijo KU rektorius.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25KU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ne melas o tiesa

Melas

Melas portretas
Ir vėl melas....jau taip blogai, kad reikia fantazuoti skaičius, o gal prisimenama, kas buvo prieš 5 metus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių