Quantcast

Šaldyti lietuviški produktai pasieks ir Ukrainos rinką

  • Teksto dydis:

Susitikime su Ukrainos kompetentingos institucijos atstovais pasiektas galutinis susitarimas dėl veterinarijos reikalavimų, atveriantis Lietuvos gamintojams kelius į Ukrainą eksportuoti sudėtinius maisto produktus (pvz.: šaldytas picas, koldūnus ir pan.).

Be to, sutarta, kad artimiausiu metu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) priims Ukrainos kontroliuojančios institucijos specialistų grupę. Šio vizito tikslas – geriau susipažinti su Lietuvos pasienyje vykdomomis maisto ir veterinarinės kontrolės procedūromis, darbų organizavimu ir pan. Ukraina planuoja pradėti statyti kelis pasienio veterinarijos postus, kurie turėtų visiškai atitikti Europos Sąjungos keliamus reikalavimus, tad Lietuvos specialistų patirtis ir patarimai jiems būtų labai naudingi.

„Visame pasaulyje ir Europoje prekyba kiaulėmis, kiaulienos produktais ar gaminiais dėl afrikinio kiaulių maro (AKM) grėsmės darosi vis sudėtingesnė. Visos šalys imasi vis daugiau atsargumo priemonių. Tačiau mūsų pateikiami pavyzdžiai ir įrodymai liudija, kad Lietuvoje taikomos AKM kontrolės ir prevencijos priemonės veikia. Todėl visų šalių ekspertai, su kuriais teko diskutuoti praėjusią savaitę Paryžiuje vykusioje Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijos (OIE) 87 generalinėje sesijoje, aukštai vertina ir pasitiki Lietuvos kompetencija ir mūsų teikiamomis garantijomis. Pasiektas susitarimas su Ukraina – geriausias to įrodymas. Lietuva jau šiandien gali laisvai prekiauti su Ukraina kiaulėmis penėjimui, veislinėmis kiaulėmis, taip pat kiauliena, mėsos produktais ir gaminiais“, – sakė VMVT direktorius Darius Remeika.

VMVT duomenimis, per penkis šių metų mėnesius iš Lietuvos į Ukrainą eksportuota daugiau kaip 33 tūkst. t žuvies ir jos gaminių, beveik 1,3 tūkst. t mėsos (jautienos, kiaulienos, paukštienos) ir jos gaminių, virš 0,2 tūkst. t pieno produktų (sūrių, jogurto, pieno cukraus, maistinių pieno miltų ir pan.).


Šiame straipsnyje: VMVT 2018eksportasUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių