Quantcast

Rūmų narių pasitarimas dėl Baltarusijos draudimo tranzitui

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius 2022 m. vasario 11 d. sukvietė rūmų narius į diskusiją dėl Baltarusijos draudimo tranzitui.

Susitikime dalyvavo AB „Achema“, UAB „Transachema“, UAB „Tranzito paslaugų centras“, UAB „Sateba Lithuania“, UAB „Musonas“, UAB „Agroconsult“ vadovai, rūmų generalinė direktorė. Įmonės išsakė problemas ir iš jų kylančius padarinius. Taip pat informavo, kad nusidriekusios didelės krovininio transporto eilės prie Baltarusijos-Lietuvos sienos, įvažiavimo laukiama apie 10 dienų, dėl to patiriami papildomi kaštai, sutrinka tiekimo grandinė ir kt.

Nutarta dėl Baltarusijos draudimo tranzitui įmonių atsiradusius faktinius papildomus kaštus, nuostolius pateikti rūmams, kad atstovaudami verslo interesams su valdžios institucijomis galėtume pagrįsti išsakomą poziciją. Informacijos dėl patiriamų nuostolių dėl Baltarusijos draudimo tranzitui laukiame el. paštu: daiva.vysniauskiene@chamber.lt, 8 687 36240.

Dėl krovininio transporto eilių prie Baltarusijos – Lietuvos sienos vasario 11 d. Kauno PPA rūmai kreipėsi į Lietuvos Respublikos Muitinės departamentą akcentuojant problematiką ir prašant imtis visų įmanomų veiksmų, kad ją išspręsti, nes įmonės patiria nuostolius negaudamos reikalingų prekių laiku, sutrinka tiekimo grandinės, įmonėms sudėtinga įvykdyti įsipareigojimus verslo partneriams, vežėjai patiria papildomus kaštus ir todėl tikėtina bus sudėtinga Lietuvos įmonėms rasti vežėjų prekių transportui tolimesniu laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių