Quantcast

Pirmi žingsniai link glaudesnio mokslo ir verslo bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Spalio 13 dieną grupė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narių lankėsi Kauno technologijos universiteto (KTU) Nacionaliniame inovacijų ir verslo centre (NIVC). KTU NIVC yra tarpinė grandis tarp mokslo ir verslo, užtikrinanti sklandų abipusį bendradarbiavimą, naujausių universitete sukurtų inovacijų komercinimą, intelektinės nuosavybės apsaugą bei jaunojo verslo vystymą.

Susitikimo metu centro vadovas Mindaugas Bulota pristatė universiteto ir verslo įmonių bendradarbiavimo galimybes, pasidalino sėkmės istorijomis ir pavyzdžiais, kokie bendri projektai buvo ar yra įgyvendinami. Dalyviai buvo pakviesti artimiau susipažinti su prof. K. Baršausko ultragarso mokslo institutu ir jame vykdomais tyrimais bei biomedicininės inžinerijos instituto veiklomis ir projektais. Kauno technologijos universitete tyrimai vykdomi pačiose įvairiausiose srityse net 8-iuose institutuose – be jau minėtų dviejų dar veikia maisto, mechatronikos, medžiagų mokslo, sveikatos telematikos mokslo, aplinkos inžinerijos bei architektūros ir statybos institutai.

Centro vadovas Mindaugas Bulota kvietė verslo atstovus nebijoti fantazuoti ir iškilus bet kokiam iššūkiui versle kreiptis į KTU NIVC. Subūrus skirtingus moklininkus į komandą galima nuveikti tikrai daug. KTU NIVC kontaktus rasite čia.

Susitikimas organizuotas Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Mokslo ir inovacijų ekspertinės grupės, kurios vienas pagrindinių tikslų yra skatinti mokslo ir verslo bendradarbiavimą, iniciatyva. Dėkojame grupės nariui KTU rektoriui prof. Eugenijui Valatkai už kvietimą.

Kaip sako vienas ekspertinės grupės narių, Advokatų profesinės bendrijos „Magnusson ir partneriai“ partneris Evaldas Rapolas – „esminis dalykas yra žinojimas“. Taigi siekdami kuo plačiau pažinti mokslo institucijų galimybes spręsti verslui kylančius iššūkius, kitą susitikimą organizuosime Kauno kolegijoje. Sekite rūmų naujienas ir nepraleiskite progos sudalyvauti!


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių