Quantcast

Nuotolinė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovo diena

  • Teksto dydis:

Covid-19 pandemijos metu šalies ekonomika susidūrė su neeiliniais iššūkiais. Buvo imtasi ūkine veiklą ribojančių bei reguliuojančių sprendimų. Sprendimai priimti greitai, nesikonsultuojant su visuomene ir verslu. 

Buvo nemažai trikdžių ir įgyvendinant šiuos greitus sprendimus. Su neeiliniais iššūkiais tiek dėl situacijos pasaulyje, tiek dėl sprendimų šalies viduje susidūrė ir Lietuvos verslas. Verslas įrodė, kad geba tvarkytis su kylančiais iššūkiais ir prisitaikyti prie besikeičiančių situacijų. Tačiau tam, kad būtų galima pasiruošti ateityje dar laukiantiems iššūkiams, reikia žinių, aiškumo ir prognozių Todėl pakvietėmė rūmų narius į ketvirtą kartą rengiamą Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų VADOVO DIENĄ.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius pasveikino Vadovo dienos dalyvius su profesine verslo atstovų švente, tradiciškai minima antrąjį lapkričio penktadienį. „Gyvename sudėtingu laikotarpiu. Verslininkai visada prisiimdavo daug atsakomybės. Tačiau šiandien turime jos prisiimti dar daugiau. Šiandien verslininkas yra atsakingas ne tik už save, savo verslą, bet ir už savo žmones. Dabar ypatingai svarbu išsaugoti sveikatą. Savo, artimųjų, darbuotojų. Rūpinkimės ir saugokime vieni kitus, kad išgyvenę sudėtingą laikotarpį toliau galėtume sėkmingai tęsti pradėtus darbus“, – sakė rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

Net 60 Vadovo dienos dalyvių klausėsi Žygimanto Maurico, „Luminor“ banko vyriausiojo ekonomisto pranešimo „Pandemijos ateina ir praeina, bet ekonomikos skatinimas – lieka: ko tikėtis 2021 metais?“. Pranešimas atskleidė kokios formos ekonomikos atsigavimo tikėtis bei kaip COVID-19 krizė pakeis pasaulio ir Lietuvos ekonominį paveikslą. Ekonomistas taip pat apžvelgė situaciją dėl Lietuvą pasieksiančių ES pinigų bei išskyrė didžiausias vidaus ir išorės grėsmes mūsų šalies ekonomikai 2021 ir 2022 metais. Ž. Mauricas pateikė džiuginančią prognozę dėl lietuvai prognozuojamo mažiausio BVP nuosmukio, sieksiančio 2 proc.. Dviejų procentų BVP nuosmukis prognozuojamas ir Airijai. Tuo tarpu Italijai, Kroatijai ir Jungtinei Karalystei prognozuojamas BVP nuosmukis siekia 10 procentų, o Ispanijai – net 12 proc. Autorius taip pat pateikė skaičiavimus, kad palyginus 2014 – 2020 ir 2021 – 2027 metų laikotarpius, ateinančiu laikotarpiu Lietuvą pasieks 0,5 mlrd. Eurų daugiau ES paramos Lietuvai.

Vytautas Siaurusaitis, UAB „Day Q Analytics” direktorius skaitė pranešimą tema „TOP1000 įmonių pelningumas ir efektyvumas. Covid įtaka darbo užmokesčio tendencijoms ir darbuotojų kiekiui“. Pranešėjas pateikė skirtingų veiklos sektorių efektyvumo rodiklių analizes, pelno ir darbo užmokesčio koreliacijas bei COVID-19  įtaką Lietuvos įmonių darbuotojų kiekio ir darbo užmokesčio pokyčiams. Vadovo dienos dalyviai taip pat susipažino su daugiau kaip 40 000 Lietuvos įmonių ir daugiau kaip 1,2 mln. darbuotojų darbo užmokesčio tendencijomis pagal veiklos sektorius ir savivaldybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių