Quantcast

Netinkamomis sąlygomis laikyti gyvūnai Pasvalio rajone perduoti globėjams

  • Teksto dydis:

Bendradarbiaujant kontroliuojančioms institucijoms – Pasvalio r. savivaldybės administracijos specialistams, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio r. policijos komisariato pareigūnams ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriams, Pasvalio rajone išgelbėti netinkamomis sąlygomis laikyti gyvūnai. Vykdant Panevėžio apylinkės teismo nutartį, patikrintose patalpose rasti net 53 augintiniai – 39 katės ir 14 šunų, kurie perduoti laikiniesiems gyvūnų globėjams.

Į gyvenamąsias patalpas, kuriose buvo laikomi gyvūnai, pareigūnams patekti pavyko tik gavus Teismo leidimą. Patikrinimo metu konstatuota, kad gyvūnai laikyti visiškai netinkamomis sąlygomis, keliančiomis grėsmę jų sveikatai ir gerovei. Gyvūnai nesterilizuoti, todėl jų skaičius nuolat didėjo.

Gyvūnai buvo nepakankamai šerti ir girdyti. Laikytoja kačių šėrimui net neturėjo pašaro, šunų šėrimui – šiek tiek. Laikymo sąlygos neatitiko net būtiniausių gyvūnų poreikių, jiems nesuteikta privaloma veterinarinė priežiūra: gyvūnai neskiepyti nuo pasiutligės, profilaktiškai jiems nesuduoti vaistai nuo vidaus ir išorės parazitų, sergantiems gyvūnams neteiktas veterinarinis gydymas, todėl kai kuriems grėsė žūtis. Dalis kačių buvo užsikrėtusios parazitais, turėjo akivaizdžių odos, akių pažeidimų. Patikrinimo metu paimtas sunkiai sirgęs šuo jam teikiant būtinąją pagalbą veterinarijos klinikoje nugaišo.

Paimti gyvūnai Pasvalio r. savivaldybės administracijos atstovų laikinai globai buvo perduoti gyvūnų globos organizacijų atstovams.

VMVT specialistai pabrėžia, kad gyvūnų laikymas yra atsakinga veikla. Kaip ir šiuo atveju, gyvūnų „kaupimas“, neužtikrinant jų fiziologinių poreikių, nepakankamai šeriant, negydant, kai tai būtina, ir kt. veiksmai, galintys sukelti gyvūnams skausmą, kančią ar net jų žūtį, priskiriami žiauriam elgesiui su gyvūnais.


Šiame straipsnyje: VMVT 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių