Quantcast

Medicininė chemija - magistro studijos

  • Teksto dydis:

Magistro studijų programa

Jungtinė studijų programa, vykdoma kartu su Kauno technologijos universitetu

Studijų krypčių grupė – Fiziniai mokslai

Studijų kryptis – Chemija

Fakultetas – Farmacijos

Studijų trukmė – 2 metai

Studijų forma – nuolatinė, baigus suteikiamas fizinių mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis

Studijų programa rengia kvalifikuotus, motyvuotus ir kūrybingus specialistus, turinčius gilių medicininės chemijos žinių bei tyrimų įgūdžių ir gebančius formuluoti bei spręsti medicininės chemijos mokslo ir farmacijos pramonės problemas.

Medicininė chemija – tarpdisciplininė studijų ir mokslinių tyrimų sritis, jungianti chemiją, biologiją, farmaciją ir kitas mokslo šakas vaistų kūrimui ir plėtojimui.

Kodėl verta studijuoti?

Šioje studijų programoje ugdomi specialistai, dirbsiantys aukštųjų technologijų mokslo ir pramonės įmonėse, kuriančiose, gaminančiose ar tiekiančiose farmacinius preparatus. Medicininės chemijos specialistai reikalingi visame pasaulyje. Lietuvoje farmacijos ir farmacinių biotechnologijų pramonė plečiasi, užsienio kapitalo vaistų gamybos įmonės čia steigia savo filialus, todėl ir specialistų poreikis vis auga.

Ko mokysitės?

Galėsite pasirinkti Sintetinės medicininės arba Biomedicininės chemijos specializacijos kryptį.

Studijų metu įgysite žinių ir gebėjimų biologiškai aktyvių junginių sintezės, gryninimo, struktūros nustatymo, cheminių bei fizikinių savybių, biologinio aktyvumo, ikiklinikinių, vaistų kokybės, vaistų formų technologijų, vaistinių augalinių žaliavų tyrimų srityse. Žinias ir praktinius įgūdžius mokėsite taikyti kryptingos vaistinių medžiagų paieškos, kūrimo, gamybos, kokybės kontrolės ir platinimo srityse.

Galėsite išvykti mainų studijoms į užsienį pagal KTU ir universitetų partnerių pasirašytas dvišales bendradarbiavimo ir studentų mainų sutartis bei pagal ERASMUS+ programą.

Kuo galėsite dirbti baigę studijas?

Jungtinė studijų programa rengia plačios erudicijos specialistus, turinčius vaistų kūrimo, plėtojimo ir praktinio reikšmingumo nustatymo žinių bei tyrimų įgūdžių, tad jūsų lauks chemijos, farmacijos ir farmacinių biotechnologijų įmonės, kurios gamina, kuria ar tiekia farmacinius preparatus, mokslo centrai.

Tolesnių studijų galimybės Galima rinktis mokslininko kelią ir studijuoti doktorantūroje.

Daugiau apie specialybę: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/magistro-studijos/medicinine-chemija/


Šiame straipsnyje: Medicininė chemijaLSMUstudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių