Quantcast

Keičiasi kai kurių tolesniam kūdikių maitinimui skirtų mišinių teikimo rinkai tvarka

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nuo šių metų vasario 22 d., įmonės VMVT turės notifikuoti Lietuvos rinkai tiekiamus tolesnio maitinimo kūdikių mišinius, kurie yra pagaminti iš baltymų hidrolizatų arba juose įdėta kitų medžiagų, nenurodytų Europos Komisijos Reglamente (ES) 2016/127.

Europos komisija priėmė sprendimą šią produktų grupę papildomai įtraukti į notifikuojamųjų sąrašą, siekdama užtikrinti efektyvią jų kontrolę rinkoje ir sukaupti daugiau duomenų tolesniems moksliniams tyrimams apie jautriai vartotojų grupei – kūdikių maitinimui – skirtus naujus maisto produktus ir inovatyvias medžiagas.

Mokslinių tyrimų duomenimis, iš baltymų hidrolizatų pagaminti kūdikių mišiniai sumažina trumpalaikių ir ilgalaikių alergijos klinikinių požymių reiškimosi riziką krūtimi nemaitintiems riziką patiriantiems kūdikiams.

Iki šiol notifikuoti buvo privaloma tik pradinio maitinimo kūdikių mišinius ir specialios medicininės paskirties maisto produktus.

Europos Komisijos Reglamentas (ES) 2016/127 įsigaliojo 2016 m., tačiau tam, kad maisto tvarkymo subjektai turėtų pakankamai laiko pasiruošti jo įgyvendinimui, reglamento taikymas buvo atidėtas iki šių metų vasario 22 d.

VMVT direktoriaus įsakymą „Dėl Pranešimo (notifikavimo) apie Lietuvos Respublikos rinkai tiekiamus kūdikiams ir mažiems vaikams skirtus maisto produktus ir specialiosios medicininės paskirties maisto produktus tiekimo ir vertinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ galima rasti čia.

Daugiau aktualios informacijos apie specialiosios paskirties maisto produktų notifikavimą pateikiama čia.


Šiame straipsnyje: VMVT 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių