Quantcast

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiančio Enterprise Europe Network rezultatai

  • Teksto dydis:

Enterprise Europe Network yra didžiausias Europoje verslo paramos tinklas, kuris vienija daugiau nei 600 organizacijų iš beveik 70 šalių. Į tinklą susijungusios organizacijos teikia nemokamas paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui, kurių tikslas – padėti įmonėms plėtoti verslą, išeinant į tarptautines rinkas. Nuo 2008 m. EEN tinklas veikia ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose.

Artėjant 2020 metams į pabaigą, norime pasidžiaugti Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiančio Enterprise Europe Network tinklo įgyvendintomis veiklomis ir rezultatais.

EEN darbuotojai klientams (Kauno, Marijampolės ir Šiaulių regionų įmonėms) suteikė beveik 140 konsultacijų ir perdavė informaciją pagal daugiau kaip 110 užklausų informacijos ir kontaktų paieškos klausimais. Lietuvos įmonės aktyviai domėjosi verslo paramos priemonėmis, verslo partnerių paieškos galimybėmis užsienyje, dalyvavimu tarptautinėse parodos ir B2B renginiuose, teiravosi dėl prekių CE ženklinimo, importo apribojimų kitose šalyse. Pasitelkiant EEN kolegas kitose šalyse, atsakyta į visą eilę užklausų dėl kontaktų (tiekėjų, pirkėjų, projektų partnerių) paieškos, verslo subjektų steigimo galimybių Švedijoje, Suomijoje, Vokietijoje ir t.t., dėl mokestinių reikalavimų ir darbuotojų komandiravimo galimybių į kitas šalis, duoti atsakymai į užklausas dėl įmonių patikimumo net tokiose tolimose šalyse kaip Tailandas, Izraelis ar Singapūras.

Ne mažiau aktyvios buvo ir užsienio kompanijos. Užsieniečiai domėjosi apie verslo sąlygas ir verslo galimybes Lietuvoje,  teiravosi dėl prekybos reikalavimų, vietos įmonių patikimumo ir, žinoma, labai aktyviai ieškojo naujų verslo partnerių. Kaip ir ankstesniais metais, populiariausi buvo paklausimai dėl galimos partnerystės namų tekstilės, aprangos ir odos, baldų, medienos, metalo ir plastiko apdirbimo, transporto srityse. EEN tinklo kolegoms iš Danijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Estijos, Latvijos, Slovakijos ir dar daug kitų šalių pateikti atsakymai į bemaž 120 paklausimų, susijusių su galimų verslo partnerių paieška Lietuvoje, o šių užklausų dėka, užsieniečiams buvo rekomenduota ir perduota virš 150 potencialių partnerių – rūmų narių, mūsų regiono kompanijų kontaktų.

Ieškodamos verslo partnerių užsienyje, įmonės aktyviai naudojosi ir Enterprise Europe Network verslo partnerių paieškos duomenų bazės galimybėmis. 40 Kauno, Marijampolės ir Šiaulių regionų įmonių užpildė ir EEN darbuotojams padedant paskelbė savo verslo bendradarbiavimo pasiūlymus aukščiau paminėtoje duombazėje, jungiančioje bemaž 70 šalių. Lietuvių pasiūlymams sulaukta net 350 susidomėjimų iš užsienio, tiek kartų buvo perduoti ir mūsų įmonių duomenys potencialiems partneriams. Tuo tarpu ir lietuviai buvo pakankamai aktyvūs, domėjosi, kūrė susidomėjimus kitų šalių įmonių verslo bendradarbiavimo pasiūlymams. Jiems užsienio įmonių kontaktai, pagal sukurtas užklausas, buvo perduoti 220 kartų.

Nors 2020 m. suplanuotos parodos, verslo misijos ir kontaktų mugės dėl Covid-19 nevyko, EEN koordinuojami B2B susitikimai šiek tiek pakeitė formatą ir buvo pradėti rengti nuotoliniu būdu. Kauno PPA rūmai, matydami itin augantį užsienio kompanijų susidomėjimą Lietuvos tekstilės sektoriaus įmonėmis, iniciavo ir pirmą kartą Kaune organizavo tekstilės įmonėms skirtą  B2B renginį „Textile Connect“.  Savo įmonių delegacijas susitikimams su Lietuvos aprangos gamintojais planavo atvežti partneriai iš Švedijos, Danijos, Olandijos ir Latvijos. Tačiau dėl Covid-19 renginį perkėlus į virtualią erdvę, pavyko išplėsti geografines renginio ribas ir apjungti net 33 pasaulio šalis. Tarptautiniame verslo kontaktų renginyje dalyvavo net 650 įmonių ne tik iš Europos,  bet ir Vidurio rytų bei Azijos – Kinijos, Indonezijos. 23 Kauno regiono tekstilės gamintojai, tekstilės sektoriaus paslaugų teikėjai, dizaineriai turėjo net 68 susitikimus su potencialiais partneriais iš užsienio. Renginys sulaukė didžiulio susidomėjimo, jį planuojama organizuoti kasmet.

Kauno PPA rūmai kartu su užsienio kolegomis iš viso suorganizavo net 12 nuotolinių B2B renginių: tekstilės sektoriaus įmonėms skirtus „Textile Connect“ ir „Torino Fashion Macth“, metalo sektoriaus įmonėms – „Subcontractor Connect“, maisto sektoriaus įmonėms – „Riga Food“ ir Food Paris“, automobilių pramonės įmonėms – „Automotive: Buyer and Supplyer“ ir kt. Juose sudalyvavo net 97 mūsų regiono įmonės, kurios kiekviename renginyje turėjo nuo 1 iki 7 susitikimų (iš viso 187 susitikimus) su potencialiais partneriais ir klientais iš užsienio.

Kaip ir kasmet, EEN vietos įmonėms organizavo seminarus ir mokymus įmonėms tarptautiškumo tematikomis. Renginiai vyko ne tik Kaune, bet ir regionuose: Marijampolėje, Jonavoje, Kėdainiuose, Šakiuose, Vilkaviškyje, Prienuose. Iš viso jų buvo surengta 19: „Vokietijos rinka“, „Kaip patekti į Japonijos rinką“, „Elektroninė komercija“, „Skaitmeninio marketingo tendencijos ir rinkodaros kanalai“, „Tarptautinis etiketas“, „Verslo skaitmenizavimas“, „Priemonės verslui Covid-19 metu“, „Skaitmeninės technologijos ir darbuotojų sauga“ ir kt. Renginiuose iš viso sudalyvavo daugiau kaip 700 klausytojų.

Be to,  įvyko net 9 nuotoliniai susitikimai su Lietuvos komercijos atašė įvairiose užsienio šalyse: Prancūzijoje, Kinijoje, Izraelyje, JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kt. 154 Kauno ir Marijampolės regionų kompanijų atstovai pasinaudojo galimybe ne tik užmegzti tiesioginį kontaktą su komercijos atašė, bet ir daugiau sužinoti apie šalių, kuriose jie reziduoja, rinkas ir Lietuvos įmonių galimybes jose.

Taip pat, jau trečius metus iš eilės, buvo surengta didelio susidomėjimo sulaukianti konferencija „Eksporto kodas. Kaip neiššvaistyti geros krizės?“. Joje net 7 įmonių atstovai, profesionalai – praktikai, dalinosi savo patirtimi ir patarimais, kaip efektyviai išnaudoti laiką krizės metu ir net pasaulyje uždarius sienas neuždaryti eksporto durų. Konferencija pritraukė bemaž 2000 klausytojų. Ji vyko parodos „Rinkis prekę Lietuvišką“ metu, taip pat buvo transliuojama nuotoliniu būdu.

Ir žinoma, labiausiai džiaugiamės Enterprise Europe Network tinklo klientų sėkmės istorijomis. EEN teikiamų paslaugų dėka, šiemet net 23 Kauno ir Marijampolės regionų įmonės (iš jų – 15 Kauno PPA rūmų nariai) pasirašė bendradarbiavimo sutartis su kompanijomis iš užsienio šalių: Švedijos, Danijos, Belgijos, Vokietijos, Ispanijos, Prancūzijos, Lenkijos, Čekijos ir kt. Kai kurių pirmų susitarimų vertė siekia net 20.000 ir 40.000 Eurų. Lietuviai ne tik surado naujus tiekėjus savo asortimento plėtrai, bet ir sėkmingai išplėtė savo prekių ir paslaugų eksporto rinkas.

Ir jūs ieškote  verslo partnerių užsienyje? Enterprise Europe Network – Jūsų langas į Europos ir viso pasaulio rinkas!

    • Padedame rasti verslo partnerius užsienyje

    • Organizuojame tarptautinius renginius kartu su partneriais iš beveik 70 šalių.

    • Konsultuojame dėl verslo plėtros užsienyje, patariame dėl galimybių gauti finansavimą, dalyvavimo mokslinių tyrimų ir plėtros programose

    • Organizuojame seminarus ir mokymus tarptautinės plėtros tematikomis

    • Informuojame apie Europos Komisijos programas, iniciatyvas, reglamentus.

Daugiau informacijos: eenlietuva.eu



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių