Quantcast

Karantino stresas: įveikti negalima pasiduoti

  • Teksto dydis:

Vadovams bendraujant su darbuotojais ypatingai svarbūs trys dalykai: komunikavimas ir dalinimasis informacija, emocinė parama ir vėliau, kai – sumažėja neigimas, pyktis ir nusivylimas – kryptingas nukreipimas tikslų siekimui ir skatinimas veikti“ – tai  dr. Rūtos Klimašauskienės patarimas.

Kauno PPA rūmų ir Kauno regiono Verslo moterų tinklo narės, FITIN personalo verslo partnerės, darbo su grupėmis specialistės dr. Rūtos Klimašauskienės  ir Lietuvos verslo moterų tinklo vadovės Fautos Šeputytės iniciatyva balandžio 9 dieną daugiau nei dvidešimt Verslo moterų tinklo narių susijungė į internetinį seminarą „Karantino stresas: įveikti negalima pasiduoti“.

R. Klimašauskienė išsamiai paaiškino ir su moterimis diskutavo apie tai, kas vyksta su mumis, kai išgyvename nemalonias emocijas, ką apie patiriamą stresą ir nerimą sako psichologija ir neuromokslo tyrimai, kaip suvaldyti savo paties ir darbuotojų stresą, kaip neužsibūti strese, kad priimtume tinkamus sprendimus.

Kvietė nepasiduoti besaikiam nepamatuotam pozityvumui, nes tai veda prie vengimo spręsti problemas ir nebijoti priimti nemalonių jausmų (nerimo, baimės, pykčio ir kt), nes būtent tokiu būdu stipriname savo atsparumą stresui: „kiekvienas į nežinomas situacijas reaguojame skirtingai, priimkime, kad kiti gali jausti kitokius jausmus, nei jaučiame mes”.

„Noriu labai padėkoti Rūtai už puikų seminarą, už puikias mintis. Tikra profesionalė!” – po susitikimo sakė dr. Rima Balanaškienė, UAB „Aconitum” generalinė direktorė.

„Rūta, argumentuodama neuromokslo faktais, kuriuos pateikė suprantama kalba, padėjo suprasti, kas vyksta su manimi ir mano aplinka, kokios galimos reakcijos į situaciją ir kodėl jos būtent tokios. Seminaro turinio kokybė, aiškus ir šiltas pateikimas pralenkė begalę socialiniuose tinkluose vykstančių seminarų panašiomis temomis“ – Eglės Makselytės, VšĮ „Personalo praktikų paslaugos” vadovės įvertinimas.


Šiame straipsnyje: Kauno PPA rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių