Quantcast

Gyvūnų mokslo specialistas: darbas pats susirado mane

  • Teksto dydis:

„Ne aš susiradau darbą, o pats darbas susirado mane“, – apie savo karjeros pradžią juokauja gyvūnų mitybos specialistas Darius Šidagis.

Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) Gyvūnų mokslo studijas baigęs D. Šidagis šiandien yra vienos didžiausių Lietuvoje grūdų perdirbimo įmonių pašarų specialistas. Pasak jo, šalyje šiuo metu labai trūksta šios srities specialistų ir net nekyla abejonių, kad šias studijas baigę absolventai ras darbo.

Darbdaviai vertina puikiai

„Manau, kad darbdaviai LSMU absolventus vertina puikiai. Net ir mano pavyzdys tai patvirtina. Dar studijų metu sulaukiau skambučio su pasiūlymu dirbti, o darbas tęsiasi iki šiol“, – kalba D. Šidagis. Jo manymu, didelį darbdavių susidomėjimą lemia tai, kad dar studijose studentai įgyja daug praktikos: lankosi modernizuotuose ūkiuose, atlieka bandymus, susipažįsta su pašarų gamyba. Puikias įsidarbinimo galimybes lemia ir tai, kad LSMU – vienintelis universitetas Lietuvoje, parengiantis santykinai nedaug šios srities specialistų, o tai sudaro geras sąlygas ateityje nesunkiai rasti gerai apmokamą darbą.

Šiandien Gyvūnų mokslo studijas baigę absolventai dažniausiai dirba pašarų gamybos pramonėje, veislininkystėje, gyvulininkystės konsultantais, ūkiuose, taip pat kuria savo verslą. Žemės ūkio ministerijos duomenimis, ateityje gyvulininkystės specialistų poreikis tik augs. „Darbo rinka nuolat keičiasi, niekada nestovime vietoje. Šiandien mes sudarinėjame gyvūnų mitybos racionus, gaminame pašarus, vitaminus, mineralinius priedus. Mes esame atsakingi, kokį savo ūkyje ūkininkas turės rezultatą, ar gyvuliai bus sveiki, kokią produkciją jie duos“, – kalba D. Šidagis.

Specialistas pasakoja, jog per pastaruosius 10 metų darbo aplinka pasikeitė kaip diena ir naktis. Čia kelią skinasi naujausios technologijos, robotizacija, todėl darbas nėra nuobodus. Pavyzdžiui, vienas aparatas atstoja būrį darbuotojų, todėl reikia specialistų, gebančių naudotis naujausia technika. Dažnai tenka dirbti ir su kitų sričių specialistais, mokslininkais, todėl šiuolaikinė gyvulininkystė nėra siaura sritis.

Svarbu mylėti gyvūnus

Nors gyvulininkystės specialistų darbo aplinka kasmet darosi vis modernesnė, D. Šidagis pabrėžia, kad šiame darbe labai svarbu turėti artimą santykį, mylėti gyvūnus, nebijoti prie jų prisiliesti. „Šiuo metu dažnai dirbu kabinete, tačiau vis tiek turiu vykti ir į ūkį, stebėti gyvūnus, todėl meilė jiems – privaloma“, – šypteli specialistas.

Šiandien D. Šidagis ne tik dirba gyvūnų mitybos specialistu, bet ir savo žiniomis dalijasi su universiteto studentais. Gyvūnų mokslo studijas jis tęsė magistrantūroje, vėliau – doktorantūroje. „Dirbdamas su studentais, bandau parodyti, supažindinti juos su šiuolaikinėmis programomis, pašarų receptų kūrimu. Siekiu, kad jie žinotų, jog mes šioje srityje neatsiliekame nuo kitų pasaulio šalių, esame pažangūs“, – teigia gyvūnų mitybos specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Nusiskneka kaip turi but. Kiek pamenu nekoks ir studentas buvo. Straipsnis gryna reklama, kuriame beveik nera tiesos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių