Quantcast

Geros žinios Lietuvos eksportuotojams: Taivanas suteikė leidimą įvežti lietuvišką jautieną, o Pietų

  • Teksto dydis:

Nuo šiol Lietuvos paukštienos eksportuotojai savo produkciją galės vežti į Pietų Korėją, o jautienos -  į Taivaną. Tai patvirtino abiejų šalių  kompetentingos institucijos.

Pietų Korėja oficialiai patvirtinimo, kad Lietuva gali eksportuoti paukštieną į šią šalį. Sąraše trys paukštienos įmonės, kuriose 2022 m. rugsėjį vyko jungtinis dviejų Pietų Korėjos institucijų auditas dėl Lietuvos paukštienos įmonių registracijos eksportui į Pietų Korėją. Leidimai galėjo būti suteikti dar anksčiau, nes jau 2018 metais derybos dėl eksporto leidimų suderinimo artėjo prie pabaigos, tačiau tolesnius procesus buvo pristabdžiusi pandemija.

Taip pat jau pradėtos leidimų gavimo procedūros dėl  kiaušinių produktų eksporto į Pietų Korėją.

Taivano kompetentingų institucija pranešė, kad Lietuva nuo š. m. sausio 16 d. gali eksportuoti jautieną ir jos produktus. Nuo praeitų metų pabaigos į šią šalį galima eksportuoti lietuviškus kiaušinius, pieno ir žuvies produktus. Tokius leidimus Taivano kompetentingos institucijos Lietuvai suteikė greičiau nei per metus.

„Labai džiaugiamės ir vertiname intensyvėjantį bendradarbiavimą bei draugiškus ir nuoseklius dvišalius santykius su šiomis Pietryčių Azijos regiono šalimis. Matome didelį potencialą glaudesniam Lietuvos ir Pietų Korėjos bei Taivano verslo ryšių plėtojimui ir tikimės, kad suderinti nauji eksporto leidimai prisidės prie prekybos apimčių augimo ir atvers dar daugiau galimybių mūsų valstybių maisto pramonėms verslams. Džiaugiuosi, kad praėjusiais metais organizuoti aukšto lygio vizitai į Taivaną ir Pietų Korėją ir jų metu įvykę susitikimai su kompetentingomis institucijomis paspartino leidimų gavimo procedūrų užbaigimą“, – teigia žemės ūkio ministras K. Navickas.

„Pietų Korėjos ir Taivano rinkų atidarymas pareikalavo intensyvaus VMVT specialistų darbo pildant detalius klausimynus, organizuojant auditus, derinant veterinarijos eksporto sertifikatus ir eksportui patvirtintų įmonių sąrašus. Džiaugiamės ir politiniu palaikymu, kuris leido pasiekti šių rezultatų“,– teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotoja, vykdanti direktoriaus funkcijas Audronė Mikalauskienė.

2021 metais žemės ūkio ir maisto produktų bendrasis eksportas iš Lietuvos į Pietų Korėją sudarė 13,3 mln. EUR (8,9 proc. daugiau nei 2020 m. Daugiausiai į Pietų Korėją eksportuota lietuviškos kilmės sūrių ir varškės, žuvies gaminių bei gyvūnų pašarų.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis 2022 m. I-III ketv. Lietuvos žemės ūkio ir maisto prekių eksportas į Taivaną sudarė 2 684 tūkst. EUR, 98,1 proc. daugiau nei 2021 m. I-III ketv. (1 354,6 tūkst. EUR). Daugiausia eksportuota šokolado ir kitų maisto produktų, turinčių kakavos, produktų, naudojamų gyvūnų pašarams.


Šiame straipsnyje: VMVT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu kokia kainą išveš.Paglvok tik tokia šalis".ypatinga.". Kodėl Lietuvoje jautieną tokia brangi.Kiaules užauginti yra sunkiau o karvės sieną ėda ir žolę,ganosi laukuose ,pačios ėda.Virti , ruošti nereikia.

Viską

Viską portretas
Kas geriausia išvežkime ,nes gerų produktų neįperkame ,po to stebėkimes kodel mirtingumas didelis valgant atliekas, tai vel parodo požiūrį į savo tautiečius.

Neilgai

Neilgai portretas
Kai suzinos kokius antibijotikus ir ne tik juos leidzia visciukam ,greit biznis zlugs.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių