Quantcast

Gabiausieji jaunuoliai pradėjo studijas LSMU

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pradeda naujuosius mokslo metus. Šie metai ypatingi: studijas universitete pasirinko būrys geriausiai brandos egzaminus išlaikiusių šalies abiturientų – 147 jaunuoliai gavo bent vieną ar daugiau šimtukų. Du pirmakursiai pademonstravo išskirtines žinias – egzaminų sesijoje surinko net po 5 šimtukus!

Pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas šiemet pradės 1521 studentas iš Lietuvos. Studijas LSMU pasirinko gausus užsieniečių būrys – net 315 studentų. Jie prisijungs prie daugiau kaip tūkstančio čia jau studijuojančių užsieniečių, kurie sudaro 15 proc. visų studentų.

Tradiciškai, minint Mokslo ir žinių dieną, universiteto bendruomenės nariai vakar dalyvavo eisenoje iki Kauno rotušės, kur juos sveikino rektorius prof. Remigijus Žaliūnas.

Padėkojęs visiems pasirinkusiems studijas šiame universitete, rektorius pabrėžė, jog šiandien prasideda gražiausias mokslus pradedančio jaunimo gyvenimo etapas, tad svarbu, kad jaunuoliai pirmiausia patys patikėtų, jog yra gabūs ir talentingi.

„Linkiu ne tik sėkmingų studijų, bet turiningo studentiško gyvenimo, kad įvairiose veiklos srityse galėtumėte deramai atstovauti Lietuvos sveikatos universitetui ir Kaunui“, – kalbėjo prof. R.Žaliūnas.

Studentų atstovybės prezidentė Danielė Bučinskaitė priminė: su rugsėjo 1-ąja prasidės naujos patirtys ir žinios. „Kartais bus sunku, bet linkiu nesustoti. Niekada nepamirškite, kad esate ne vieni“, – linkėjo studentų atstovė.

Aukšta studijų kokybė

Prof. R. Žaliūnas, vertindamas priėmimo rezultatus, pastebėjo, jog tęsiasi ilgametė tradicija – universitetą renkasi patys gabiausi, labiausiai motyvuoti abiturientai. Pasak rektoriaus, pasiteisino šiemet įvesta naujovė – motyvacinis pokalbis, padedantis įsitikinti, ar jaunuolis tikrai nusiteikęs studijoms.

„Mes toliau įtvirtiname tarptautiško universiteto statusą. Užsieniečių daugėja, o didžiausią dalį sudaro Izraelio, Vokietijos, Švedijos šalių studentai“, – pažymėjo LSMU rektorius.


Šiame straipsnyje: LSMU 2019

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių