Quantcast

Dar viena Lietuvos įmonė galės eksportuoti savo produkciją į Vietnamą

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo informaciją, kad dar viena mūsų šalies mėsos perdirbimo įmonė gavo leidimą eksportuoti savo produkciją į Vietnamą. Atsakinga Vietnamo institucija šią teisę suteikė ŽŪB „Nematekas“ (Kaišiadorių raj.).

Vietnamo specialistai teigiamai įvertino VMVT vykdomą valstybinę kontrolę, bendradarbiavimą su ūkio subjektais bei pripažino atliekamus laboratorinius tyrimus.

„Lietuvos įmonės suinteresuotos eksportuoti mėsos ir pieno produktus į didelę Vietnamo rinką, be to ši šalis gali tapti vartais ieškant kitų rinkų šio regiono valstybėse. Kaip tik todėl VMVT specialistai daug dirba ieškodami kuo daugiau galimybių mūsų įmonėms pristatyti save ir realizuoti gaminamus maisto produktus užsienio šalyse. Savo kontrolės sistemą pritaikome prie importuojančių valstybių reikalavimų, pildome reikalingus veterinarinius dokumentus, dalyvaujame dvišalėse derybose ir siekiame intensyvinti verslo bendruomenės bendradarbiavimą“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika.

VMVT duomenimis 2019 metais iš Lietuvos į Vietnamą eksportuota 1 408 t paukštienos, 635 t žuvų ir jų gaminių, daugiau kaip 2 600 t pieno produktų, apie 7 t kiaušinių, 3,5 t kiaušinių miltelių ir kt.


Šiame straipsnyje: VMVT 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių