Quantcast

Kaunui nusipelniusiems žmonėms – Santakos garbės ženklai

Antradienį Kauno rotušėje miestui nusipelniusiems žmonėms įteikti Santakos garbės ženklai.

Santakos garbės ženklus išdalijo Kauno meras Andrius Kupčinskas. Iškilmėse grojo Kauno styginių kvartetas.

Antrojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanotas Arkadiuszas Janowiczius (Arkadiusz Janowicz). Jis yra aktyvus visuomenininkas, draugiškų santykių tarp Myslibužo (Lenkija) ir Kauno miestų puoselėtojas. To paties laipsnio ženklą taip pat pelnė Olita Veronika Dautartaitė, Lietuvos teatro ir kino aktorė, skaitovė, teatro režisierė.

Trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklas įteiktas „Žalgirio“ arenos direktorei, aktyviai visuomenininkei, renginių organizatorei Angelei Dementavičiūtei, poetei, akių ligų gydytojai Daliai Buragienei, Nacionalinio Kauno dramos teatro direktoriui, teatro ir kino aktoriui Egidijui Stancikui, Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorei, pedagogei, visuomeninkei Daivai Garnienei.

„Šis apdovanojimas labai džiugina mane kaip Kauno patriotę. Tai yra viso „Žalgirio“ arenos kolektyvo darbo nuopelnas. Arena labai pagyvino miesto kultūrinį gyvenimą, per palyginti dar neilgą arenos veiklos laikotarpį tiek kauniečiai, tiek aplinkinių rajonų gyventojai turėjo galimybę pamatyti daug pasaulinio garso atlikėjų, kolektyvų“, – kalbėjo A.Dementavičiūtė.

D.Garnienė taip pat sakė, kad Santakos garbės ženklu įvertinti visi Maironio universitetinės gimnazijos darbuotojai. „Puoselėjame Maironio, kuris baigė mūsų gimnaziją, atminimą. Prie to prisideda visas mūsų kolektyvas“, – teigė direktorė.

Apdovanotieji akcentavo ir savo meilę miestui. „Daug metų gyvenu Kaune ir rašau apie jį. Džiugu, kad esu apdovanota šiame mieste“, – šypsojosi poetė D.Buragienė.

„Gimiau Šančiuose. Džiugu, kai įvertina gimtas miestas, tavo bendruomenė. Man gražus ir prasmingas pavadinimas – Santaka, kur stovi mano Kaunas“, – sakė aktorė O.V.Dautartaitė.

E.Stancikas minėjo, kad jam simboliškas kovo mėnuo. „Kovą atvykau į Kauną dirbti režisieriaus Jono Jurašo kvietimu. Dabar smagu gauti apdovanojimą Kovo 11-osios fone. Taip gražiai sutampa Kauno, šalies ir mano gyvenimo istorijos“, – pripažino E.Stancikas.

Myslibužo meras A.Janowiczius džiaugėsi bendradarbiavimu su Kaunu. „Mūsų miestelis turi tik 20 tūkst. gyventojų, bet jame vyksta aktyvus kultūrinis gyvenimas, labai džiaugiamės, kad prie to prisideda ir Kaunas. Nuolat puoselėjame ir prižiūrime netoli Myswlibužo esančią S. Dariaus ir S. Girėno žūties vietą, paminklą, muziejų“, – teigė A. A.Janowiczius.

Santakos garbės ženklai teikiami tris kartus per metus valstybinių švenčių metu: Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – liepos 6-ąją.

Šie apdovanojimai teikiami nuo 2005 metų. Iš viso jais jau pagerbti 299 žmonės.

Iškilmėse taip pat įteikti burmistro Jono Vileišio pasidabruoti medaliai. Jais apdovanoti inžinierius architektas, profesorius Jurgis Vanagas ir rašytojas Laimonas Inis.

Žalvariniai ir pasidabruoti burmistro J.Vileišio medaliai teikiami asmenims už nuopelnus Kauno miesto savivaldos įtvirtinime, už pilietinių iniciatyvų įgyvendinimą bei miesto įvaizdžio stiprinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

papiktino

papiktino  portretas
Dalios Buragienes apdovanojimas. Kitu nepazistu, gal jie ir garbingi nusipelne zmones, bet su akiu gydytoja Buragiene, kai ji dar dirbo N. Akmeneje ir buvo Gadeikiene teko susitikti keleta kartu. Didesnes kysininkes, apgaudinejusios zmones, gyvenime neteko sutikti, todel jos apdovanojimas sumenkino kitus apdovanotuosius. Isplaukusi i platesnius Kauno akiu kliniku vandenis, ponia Gadeikiene- Buragiene ne tik nesustojo lupti, bet mastai dar padidejo. Regejimo invalidai puikiai zino kaip yra "gaunamos " jiems priklausancios negalios grupes. Tie, kuriems tai priklauso del negalios, moka duokles ir tik po to is Kauno i provincijas yra atvezami pazymejimai. Uz didelius pinigus gali nusipirkti regejimo neigaluma ir budamas gerai matantis.

nu

nu portretas
a kuo tas vidury stovintis invalidas nusipelne kaunui??? net duobiu uzlopyt nesugeba...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nei santaikos nei garbės Kaune nei ženklo, tik savanaudiški išstojimai, siekiant lipti per galvas kitiems. Na kai pasiūlo apdovanojimui tie, su kuriais miegi arba šiaip savi - tai medalis kaip ir garantuotas.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių