Quantcast

Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: ar „Facebook“ turės savo pinigus?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto profesore, dr. Gerda Žigienė.

Praėjusiais metais finansų pasaulį sudrebino žinia, kad socialinis tinklas „Facebook“ šių metų sausio mėnesį ketina išleisti savo kriptovaliutą „Libra“.

Tam tikslui buvo įkurta asociacija, iš kurios ilgainiui pasitraukė „Mastercard“, „Visa“, „PayPal“, „eBay“. Prie to prisidėjo ir pašlijusi „Facebook“ reputacija dėl vartotojų asmeninių duomenų valdymo. Sausis praėjo, „Libra“, pakeitė pavadinimą į „Diem“ (lotyniškai „diena“), tačiau žadėtų skaitmeninių pinigų vis dar nėra.

„Kauno dienos“ studijoje pokalbis su dr. G.Žigiene ne tik apie taip vadinamus „Facebook“ pinigus, kurių naudotojais galėtų tapti visi, nebūtinai prisijungę prie šio socialinio tinklo arba naudojantys „Instagram“, „Messenger“ bei „WhatsApp“ programėles.

Profesorė papasakos, kaip veiktų naujoji kriptovaliuta, kodėl „Facebook“ suinteresuotas turėti savo pinigus, taip pat supažindins su pagrindiniais kriptovaliutų veikimo principais, blokų grandinės (blockchain) bei finansinių technologijų (fintech) pagrindais.

„Technologijos juda į priekį, ir tik nuo mūsų priklauso, kiek norėsime suprasti, kas aplinkui vyksta. O pats procesas jau nesustabdomas“, – ragina plėsti akiratį prof. Gerda Žigienė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tei.

Tei. portretas
Neklausykite visokių nesąmonių, Tegul jie tenai turi ką norį. Jeigu tenai būtu tsip naudinga ir pelninga neskelbtų ir nerašytų kad nesusigundytu kiti.O dabar skleidžia apgaulės Norėdami suvilioti ir ipainioti kitus,apgauti kitus.

Dz

Dz portretas
Neaisku kas savininkas, nerimta

Hmmmdiena ,mes Klaipėdą

Hmmmdiena ,mes Klaipėdą portretas
Kam mums reikalinga ta susikta Kauno diena ,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių