Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – R. Žilaitis: kaip rasti raktą į vaiko širdį?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi generolo P.Plechavičiaus licėjaus direktorės pavaduotojas Ričardas Žilaitis.

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjuje Kaune mokosi 323 mokiniai iš visos Lietuvos. Čia nuo 5 iki 12 klasės jie gauna ne tik bendrąjį išsilavinimą, bet ir karinio parengimo pagrindus, vertinamus Karo akademijoje ir savanorių pajėgose. Licėjus kasmet netenka mažiausiai vienos klasės, nes bendrabutyje trūksta vietos. Nuo kitų metų kadetų klasę ketinama formuoti ir Vilniaus licėjuje. Prie šio projekto mielai prisideda Krašto apsaugos ministerija, iki šiol nemačiusi poreikio finansiškai remti Kauno kadetų licėjų, kurio metinis biudžetas nesiekia 1,3 mln eurų. Planuojama, kad Vilniaus licėjaus kadetų klasėje mokysis vos 24 moksleiviai, tačiau planuojamas biudžetas – beveik pusė milijono eurų.

Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su R. Žilaičiu ne tik apie šios ugdymo įstaigos kasdienybę. Daug metų kovinėms sporto šakoms skyręs R.Žilaitis nemažai laiko praleido Japonijoje, aktyviai prisideda prie įvairių pilietinių iniciatyvų, puoselėja partizanų atminimą. Kviečiame susipažinti su šia iškilia asmenybe. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Apie tai, ką kalba laidos svečias, turėtų sietis su laidos tema. Tiesiog ,,Minčių lietus" - daug ir viskas paviršiumi...taip ir liko licėjaus kadetai nuošaly ir neaišku, kaip ,,Randamas raktas į vaiko širdį"...

Kaunas

Kaunas portretas
Gal pagarbos reikia nevykeli ,juk fauguma už šią partija nubalsavo.

pasikonsultuokite su neLaisvės partija

pasikonsultuokite su neLaisvės partija portretas
Raskevičius žino geriausiai kaip rpisibelsti į vaikų vidų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių