Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – R. Zemkauskas: apie žiniasklaidą V. Siegel skandalo fone

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vytauto Didžiojo universiteto Viešosios komunikacijos katedros docentas, žinomas žurnalistas Rytis Zemkauskas.

Dažnas barė žiniasklaidą, kad ji per daug dėmesio skiria Viktorijos Siegel ir Lauryno Suodaičio konfliktui. Ši tema išprovokavo pokalbį su R. Zemkausku.

„Žiniasklaida yra trijų rūšių: pramoginė, faktinė ir nuomonių“, – sako R. Zemkauskas.

Dažnai neskiriame šių žanrų, reikalaudami iš naujienų solidumo, nors tuo pačiu trokštame žvilgtelti pro rakto skylutę į žinomų žmonių gyvenimus. Kritikuojame žiniasklaidą dėl pigaus populiarumo vaikymosi, tarsi pamiršdami, kad tai irgi yra verslas, kuriam reikia išgyventi, pataikaujant daugumos skoniui.

Tad kaip atrodo lietuviška žiniasklaida bendrame kontekste, kokius lūkesčius jai keliame ir kodėl dažnai jaučiamės nuvilti, kas diktuoja madas ir kur žodžio laisvės ribos – apie tai išsamus pokalbis su R. Zemkausku.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AnI nuomonė.

AnI nuomonė. portretas
Vienas Palangos verslininkas apkaltini Siegel, kad išardė jo šeimą. O aš sakau , verslininke tu pats išardei savo šeimą susidėjęs su barakūdomis.Rimtas vyra, šeimos ir vaikų tėvas neprasidės su niekuo. Jam bus svarbiausia šeima.

docentas??

docentas?? portretas
cia turbut is pramogines ziniasklaidos

ka gali tas

ka gali tas portretas
kai yra toks pats ?
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių