Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – R. Požerskis: menas tai yra noras nugalėti mirtį

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi vienas žymiausių Lietuvos fotografų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, VDU Menų fakulteto Šiuolaikinių menų katedros profesorius Romualdas Požerskis.

„Būna, kad studentai per egzaminus pradeda save aukštai kelti ir žeminti komisiją, tai aš jiems užduodu klausimą: pasakyk, kas yra menas? Nėra taip paprasta atsakyti, kas yra menas ir kas yra gyvenimo prasmė“, – pasakoja R.Požerskis.

Jis studijoje atsakys į šiuos klausimus. Iškilus fotografas taip pat papasakos apie savo kūrybinį kelią, santykį su mūzomis, pozavusiomis akto nuotraukoms, draugystę su legendiniais „Žalgirio“ vyrais, taip pat pasidalins įspūdžiais apie JAV vykstantį festivalį „Degantis žmogus“, kuriame menininkas lankėsi jau devynis kartus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo varykit

jo varykit portretas
Baigiau VDU menotyra, zinau kas ten per trintukai. Menas del mirties ir pan, o kai darba reikia [o studiju reikia susirast, tai "propesoriu" nera tada...

Dokumentine foto

Dokumentine foto portretas
Jau 1974 metais kažkoks fotografas vaikśčiojo po atlaidus bažnyčiose ir fotkino juose dalyvaujančius žmones. Kas gali paneigti, kad tomis foto nesinaudojo kgb indentifikuoti tikinčius asmenis prieš kurie vėliau būdavo persekiojami ir represuojami?

Kazkokios

Kazkokios portretas
liūdnos temos toje studijoje ........ kaip po pirmo skiepo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių