Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – Kauno viršukalnės užkariautojai

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi alpinistas Alvydas Peištaras ir Karolis Taločka.

Prieš 45-erius metus, 1977 m., broliai Eugenijus ir Romualdas Bajorai, Kęstutis Virbalis ir latvis Valdis Kikanas Pietvakarių Pamyre užkopė į tris bevardes viršūnes, vieną kurių pavadino Kauno vardu. Tadžikijoje esanti 5400 metrų aukščio viršukalnė, Kaunui švenčiant Europos kultūros sostinės metus, vėl sulaukė svečių iš Lietuvos.

„Kauno dienos“ studijoje vieši ekspedicijos organizatorius, patyręs alpinistas A. Peištaras ir vienos iš kopusių komandų kapitonas K. Taločka. Jie papasakos ir apie svilinantį 47 laipsnių karštį, ir apie sunkumus, kuriuos teko patirti, tačiau svarbiausia – apie neapsakomą jausmą, kuris aplankė, užkopus į Kauno viršukalnę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute

Danute portretas
Pagarba alpinistams garsinantiems Kauno miestą . Labai Aciu . Didžiuojamės jūsų pasiekimais! Sėkmės ateities žygiuose !

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos išdavikai-žvalgai veikė Velniai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Planas sumažinti išdavikų skaičių, pervedant juos į legalų gyvenimą. Rezistencijos okupacija, Rezistencinis veiklos ryšys, Tautos pasipriešinimas, Žmonių rezistencinis atsparumas. Lietuvos Respublikos anti europossąjungos atsišaukimų platinimas, eurosąjungosfikacija. Stegnacija partizanai banditai tautos atmintyje, kol gyva bus tauta ir laisvės troškimas. Partizanų kovos. Laisvės galėjo trokšti tik banditai arba psichiniai ligoniai. Lietuvos Respublika, Valdas Adamkus. Žinoma, kad E67 kelią sukibdami grandine gabeno kontrabandas. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT 294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių