Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – 68 ir 70 metų alpinistai, šturmuosiantys Kauno viršūnę

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos alpinizmo veteranų klubo „Senjoras“ vadovai, alpinistai Kęstutis Virbalis ir Alvydas Peištaras.

„Kauno diena“ jau rašė apie kitais metais planuojamą ekspediciją į beveik pusšešto kilometro aukščio Kauno viršūnę, esančią Pietvakarių Pamyre, Tadžikijoje.

Bevardį kalną „Kaunu“ tolimais 1973-iais metais pavadinusiam Kęstučiui Virbaliui dabar jau 70-t, tačiau amžius jo nestabdo nuo minties dar kartą užkopti į šią viršūnę. Kaip ir jo bendraminčio bei bendražygio, 68-erių Alvydo Peištaro.

Abu šie vyrai vadovauja Lietuvos alpinizmo veteranų klubui „Senjoras“, turi sukaupę milžinišką patirtį ir išsaugoję dar pakankamai jėgų bei energijos, kad ryžtųsi žygiui, įkandamam ne kiekvienam jaunam.

Vien žvyrkeliais iki kalno teks belstis virš tūkstančio kilometrų, paskutinę atkarpą reikės įveikti su asilais, tad iššūkis laukia rimtas. Kartu su patyrusiais alpinizmo vilkais į šią ekspediciją vyks dar apie 40-t žmonių, kurie iš tolimosios Tadžikijos pasveikins Europos kultūros sostinę Kauną ir viršūnėje paliks miesto herbą. Kaip simbolį drąsių ir veiklių žmonių, kurių nestabdo nei amžius, nei iššūkiai.

Kviečiame žiūrėti pokalbį su K.Virbaliu ir A.Peištaru „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Glušpetris

Glušpetris portretas
Nekopkit,diedukai :)

Išvada

Išvada portretas
Jau seni, o vis dar durni...

anonimas-Andrius

anonimas-Andrius portretas
Jo, Dariaus ir Girėno "jei jau TAIP nepatinka carams" stadioną galėtume pakeisti nebent į Virbalio ir Peištaro !!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių