Quantcast

„Kauno dienos“ studija: Vaiko teisių atstovė – apie specialią programą neklaužadoms

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Multidimensinės šeimos terapijos projekto vadovė Monika Beniulytė.

Lietuvoje startuoja programa, skirta vaikams, linkusiems nusikalsti, nelankantiems mokyklos, vartojantiems alkoholį ar narkotines medžiagas ir tiesiog tiems, su kuriais tėvams nepavyksta rasti bendros kalbos.

Tai ne baudžiamoji, o savitarpio supratimu paremta pagalbos programa, sumanyta JAV ir sėkmingai įsitvirtinusi Europos valstybėse. Pagalba teikiama terapijos forma paaugliui, jo šeimai ir socialinei aplinkai. Programos trukmė – iki pusės metų, ją kuruoja specialiai parengti specialistai ir, svarbiausia, kad ši pagalba nemokama ir savanoriška.

Tai reiškia, kad pagalbos paprašo patys tėvai ar seneliai, nesutariantys su savo atžalomis. Šeima neįtraukiama į rizikos grupes ir tuo labiau nekyla grėsmė netekti vaikų.

Plačiau apie šią geranoriškumu grįstą pagalbą paaugliams „Kauno dienos“ studijoje pasakoja M.Beniulytė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kritikas

Kritikas portretas
Vadinkim daiktus tikrais vardais - "Vaiku grobimo tarnyba"

Kauniete

Kauniete portretas
Laikrasciuose neseniai buvo rasiniai kaip siauteja paaugliai Silainiuose .Laisves Alejoje. Isibrauna i namu laiptines .geria . ruko .dauzo . naktimis ir dienos metu . Tai kur vaiku teisiu komandod darbas ?Policija pataria graziai su jais kalbetis .kai jie siauteja svetimame name . Renkame gyventoju parasus ir prasysime pagalbos is kitu distanciju. TAI KAS GALI KAUNE APSAUGOTI NUO IZULIU SIAUTEJANCIU PAAUGLIU ?Pageidaujame vieso atsakymo Kauno dienoje .Kur skambinti ?

cirkas

cirkas portretas
Visas tas "vaiko teisių gynėjas" reikia grūsti į pasienį,,,Kodėl iš migrantų vaikų neatimate? Ar tik iš savų sugebate?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių