Quantcast

„Kauno dienos“ studija: ar A. ir J. Juškų muziejaus puoselėtojai atsidurs gatvėje?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas.

Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejus Vilkijos miestelyje įkurtas 1990-ais metais. Jį prižiūri Arūnas Sniečkus su žmona Vida. Pora, gyvenanti muziejuje, dirba neskaičiuodama darbo valandų, Arūno ir Vidos dėka muziejus žinomas visoje Lietuvoje kaip etnokultūros židinys. Tad visuomenėje plataus atgarsio sulaukė Kauno rajono savivaldybės ketinimas iškeldinti Sniečkus iš jų rankomis kurto muziejaus.

Valdininkai motyvuoja, kad seniausiam Vilkijos pastatui, skaičiuojančiam per 300-us gyvavimo metų, verkiant reikia remonto. Kritikai teigia, kad taip siekiama išmesti muziejaus įkūrėjus į gatvę. Rytoj Seimo Kultūros komitetas svarstys Muziejų įstatymo pataisas, apibrėžiančias gyvojo muziejaus statusą.

Ši pataisa leistų gyvuosiuose muziejuose gyventi jų įkūrėjams ar prižiūrėtojams. Apie susidariusią situaciją pokalbis „Kauno dienos“ studijoje P. Visocku.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas?

Klausimas? portretas
Ar visi dabartiniai Kauno gyventojai po 100 metų bus mirę?

nustebęs

nustebęs portretas
Koks triukšmas sukeltas , net neišsiaiškinus situacijos.Visi ėmėsi smerkti ir gailėtis,atseit skriaudžiamų muziejininkų, nors,pasirodo, nėra jau taip,kaip pateikiama , blogai...Kaip dažnai būna, didelis debesis, bet lietaus nebus? Remontas muziejui reikalingas, bet darbuotojai to nenori,nes jiems taip patogiau...Bet juk yra ir visuomenės interesai? Gyvenkit draugiškai.

Levato Al

Levato Al portretas
Na bet tu ponuli ir mulkis,matyt kad ir nebuvai aplankias to muziejaus.Nezinodamas realiu dalyku platini absurda.Stai tau tai tikrai reikia vaistu nuo paranojos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių