Quantcast

Žurnalistės žudikui – teismo antausis: atmetė skundą dėl netinkamų kalinimo sąlygų

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė už dviejų žmonių nužudymą kalinčio Nerijaus Kalaušio skundą dėl netinkamų kalinimo sąlygų Lukiškių kalėjime.

N. Kalaušis skundą pateikė, nes, anot jo, nuo 2016 metų gruodžio iki 2017 metų vasario jis buvo laikomas netinkamomis sąlygomis, kameroje buvo netinkamai įrengtas sanitarinis mazgas. Pareiškėją besinaudojantį tualetu galėjo stebėti pareigūnai.

Taip pat nuteistasis skundėsi, kad kameros grindys ir sienos buvo apsilupusios, nelygios grindys, trūko baldų, kalinčiajam buvo skiriama per mažai ploto. N. Kalaušio teigimu, ant langų buvo uždėtas tinklas, kuris trukdė patekti natūraliai šviesai ir kenkė regėjimui.

Nuteistasis teigė, kad nurodyti pažeidimai sukėlė jam neigiamus išgyvenimus, dvasines kančias, pablogėjo regėjimas. Žalą nuteistasis įvertino 2,5 tūkst. eurų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas 2017 metų rugsėjį N. Kalaušio skundą tenkino iš dalies – priteisė jam 250 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Tačiau nuteistasis nesutiko su priteistu neturtinės žalos dydžiu ir nurodė, kad teismas netinkamai vertino jo kalinimo sąlygas, nepagrįstai nenustatė privatumo pažeidimo ir apskundė šį teismo sprendimą.

Šį sprendimą taip pat apskundė ir valstybė, ji prašė panaikinti pirmosios instancijos teismo sprendimą, o N. Kalaušio skundą atmesti.

LVAT nusprendė ankstesnio teismo sprendimo nekeisti ir paliko iš valstybės N. Kalaušiui priteistus 250 eurų.

„Teisėjų kolegija konstatuoja, kad pirmosios instancijos teismas iš esmės priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą, kuriuo naikinti apeliaciniuose skunduose nurodytais argumentais nėra pagrindo. Todėl pirmosios instancijos teismo sprendimas paliekamas nepakeistas, o pareiškėjo ir atsakovo apeliaciniai skundai atmetami“, – rašoma teismo nutartyje.

Už dviejų žmonių nužudymą 2016 metų vasarį N. Kalaušiui Kauno apygardos teismas skyrė 20 metų laisvės atėmimo bausmę.

N. Kalaušis pripažintas kaltu dėl Kauno rajone esančiame Giraitės kaime 2014 metais nužudęs 1983 metais gimusią laidoje „TV pagalba“ dirbusią žurnalistę Viltę Stankutę–Butkienę ir 1977 metais gimusį Giedrių Pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar skundziasi?

aha

aha portretas
loxatronas sedek cypej kol nudvesi

Kodel ?

Kodel ? portretas
Kodėl? negali išrašyti komandiruotes į Magadano kalėjimą ten puiki būtų puiki tebilitacija ir atitinkamai būtų pastatytas į vietą !
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių