Quantcast

Žudynių Gaižėnuose tyrimo imsis ir psichiatrai

  • Teksto dydis:

Su Egidijumi Anupraičiu, įtariamu savo šeimos iššaudymu, bendravę psichiatrai konstatavo, kad, norint atsakyti į teisėsaugininkų jiems pateiktus klausimus, kas lėmė tragediją, būtina stacionarinė įtariamojo ekspertizė. Artimiausiu metu jis bus nuvežtas Utenos ekspertinio skyriaus specialistams, padėjusiems išnarplioti ne vieną sudėtingą bylą.

Daugiau esminių naujienų šiame didelį rezonansą sukėlusiame ikiteisminiame tyrime nėra, nes iki šiol negautos galutinės ekspertų išvados dėl tikslaus šio kraupaus nusikaltimo padarymo laiko bei įvykių sekos, t. y. kokia eilės tvarka buvo nužudyti E.Anupraičio tėvas, motina, močiutė bei dėdė. O, ar jau pavyko apklausti vienintelį gyvą likusį šių žudynių liudytoją – įtariamojo 81-erių metų senelį ir, ar jo parodymai davė tyrimui naudos, neatskleidžiama ikiteisminio tyrimo sumetimais.

Kaip jau rašyta, iki anūko suėmimo trims mėnesiams kovo pabaigoje senolį, kuriam buvo peršautos abi kojos, gydantys medikai apklausti jo teisėsaugininkams dar nebuvo leidę.

Pats E.Anupraitis taip pat dar neapklaustas pakartotinai. Vienintelė 26-erių įtariamojo apklausa įvyko jo sulaikymo dieną, parsivežus jį iš Marijampolės į Kauną. Anot E.Anupraičio advokato, skirto valstybės, jo ginamasis prisipažino buvęs įvykio vietoje, tačiau neigė padaręs jam inkriminuojamą nusikaltimą.

Šalį sukrėtusios žudynės Kauno rajono Ringaudų seniūnijos Gaižėnų kaime, pirminiais duomenimis, įvyko paskutinį kovo savaitgalį. Tačiau apie tai sužinota tik pirmadienio pavakarę, kai neprisiskambinusi niekam iš namiškių juos, gulinčius kraujo klanuose, aptiko iš Kauno, kur mokosi, į namus atskubėjusi jauniausioji - 19-metė E.Anupraičio sesuo.

Ekspertai konstatavo, kad įvykio vietoje buvo paleistas mažiausiai 21 šūvis, kas leidžia daryti prielaidą, kad žudikas privalėjo mažiausiai du kartus užtaisyti ginklą. Be to, taikytasi į gyvybiškai svarbias kūno vietas. Ir jokių kitų sužalojimų ar požymių, leidžiančių daryti prielaidą, kad aukos bandė priešintis, neaptikta, todėl neatmetama, kad žudynės galėjo prasidėti jau šeimai sugulus ar net užmigus.

Kaimynų įsitikinimu, E.Anupraitis greičiausiai griebėsi ginklo išvestas namiškių, galėjusių jam dėl ko nors priekaištauti, iš kantrybės.

Anglijoje, Liverpulio universitete, chemiją bei nanotechnologijas studijavęs, tačiau pernai, rudens pradžioje, mįslingomis aplinkybėmis į Lietuvą grįžęs įtariamasis šeimos iššaudymu paprašė leidimo ginklui savigynai jau spalį. Tačiau, sėkmingai įveikęs visą tokiais atvejais būtiną patikrą ir pristatęs visas reikalingas pažymas, įsigijo jį tik kovą – įsidarbinęs bendrovėje „Ekskomisarų biuras“ apsaugoje prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“. E.Anupraičio sulaikymo metu šis ginklas, anot policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, buvo užtaisytas. Šalia buvo dar dvi dėtuvės su šoviniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Anonimas

to Anonimas portretas
NE patėvis, o tėvas-baikit nesąmones rašynėt.Jaunuolis tapo psichiniu ligoniu, o kodėl-išsiaiškins specialistai.

Anonimas

Anonimas portretas
Keista matyt ta šeimyna buvo:namas lyg ateivių nuleistas,nei tvoros ,nei sodo,nei daržo.Nors buvo moteriškių,bet šeimininkavo vyras su ginklu...Gal jis ir pradėjo susišaudymą,tik veliau įsijunge jaunuolis,ir patevį nušovė.

baikit

baikit  portretas
nesamones rasinet apie jo studentavima ,tikrinkite informacija ,o tik tada rasykit
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių