Quantcast

Žudiko iš Kirgizijos egzaminą Kauno teisėsaugininkai išlaikė puikiai

Kauno teisėsaugininkams pavyko tai, ko galimai nepavyko pasiekti jų kolegoms iš Kirgizijos. Pasak jos piliečio, ne per seniausiai išgirdusio Kauno apygardos teismo nuosprendį už kolegos – tolimųjų reisų vairuotojo nužudymą per judviejų komandiruotę Kaune, buvo įtariamas jis žmogžudyste ir tėvynėje. Tačiau, neradus kūno, buvo išteisintas.

Neeilinis radinys

Kaip jau rašyta, 64-erių metų kirgizo N.K., dirbusio vienoje Biškeko įmonėje, kūnas su durtine žaizda krūtinėje buvo rastas užpernai, gruodžio 3-iąją, vienoje Josvainių (Kėdainių r.) automobilių stovėjimo aikštelėje – krovininio „Mercedes Benz Actros“, kuriuo jis į Lietuvą atvežė šaldytos žuvies krovinį, kabinoje.

Anot liudytojų, ši transporto priemonė, kurios durys buvo užrakintos, o langus dengė užtrauktos užuolaidos, čia stovėjo jau kelias dienas.

N.K., kuris, anot ekspertų, mirė nuo vidinio kraujavimo, buvo aptiktas po jos keleivio sėdyne.

Jo nužudymu kaltintas Vladimiras Tolstoguzovas, dirbęs tolimųjų reisų vairuotoju kitoje Biškeko įmonėje, kolegai dingus, buvo atvykęs į Kauno policiją ir dėjosi labai dėl to susirūpinęs. Tačiau pergudrauti Kauno teisėsaugininkų jam nepavyko.

V.Tolstoguzovui buvo pareikštas kaltinimas nužudžius N.K. paskutinėmis 2017-ųjų lapkričio dienomis. Nusikaltimo laikas atkurtas, remiantis vaizdo kameromis, N.K. vilkiko tachografo parodymais bei mobiliųjų telefonų išklotinėmis.

Vladimiras Tolstoguzovas

Kuro bako mįslė

V.Tolstoguzovas kaltintas nužudęs N.K. Kaune – automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje Elektrėnų gatvėje.

Yra pagrindo įtarti, kad tragiškai pasibaigusio judviejų konflikto priežastimi tapo kuro iš N.K. vilkiko vagystė. Pastarojo bakas Josvainiuose aptiktas beveik tuščias, nors prieš tai į jį buvo įpilta pusantros tonos dyzelio.

Pagal V.Tolstoguzovui pareikštą kaltinimą, N.K. į Josvainius išvežtas jau negyvas. Ir ten žudikas praleido su lavonu visą naktį, nes tik paryčiais pagaliau išsikvietė taksi, kuriuo grįžo į Kauną.

Teisėsaugininkai nustatė ir tai, kad V.Tolstoguzovas išvyko iš Josvainių ir su savo, ir su N.K. mobiliaisiais telefonais. Tačiau pastaruoju atsikratė „Megos“ apylinkėse.

Sulaikytas Belgijoje

V.Tolstoguzovas buvo sulaikytas Belgijoje, į kurią išskubėjo po apsilankymo Kauno policijoje. Tarp įtariamojo daiktų rastas ir peilis, kuriuo, anot ekspertų, galimai mirtinai sužalotas N.K.

Jis visada buvo už tiesą ir netylėdavo, kai jam kas nors nepatikdavo. Ir tai galėjo išprovokuoti teisiamąjį tokiam poelgiui.

Nukentėjusiuoju pripažintas Maskvoje gyvenantis vienas iš velionio sūnų jokio ieškinio V.Tolstoguzovui nepareiškė. Tačiau po pastarojo parodymų įvardijo ir galimą tėvo nužudymo priežastį: „Jis visada buvo už tiesą ir netylėdavo, kai jam kas nors nepatikdavo. Ir tai galėjo išprovokuoti teisiamąjį tokiam poelgiui.“

V. Tolstoguzovas, gyręsis verslo partneriams Lietuvoje, kad yra tarnavęs liūdnai pagarsėjusiame sovietiniame specialiosios paskirties antiteroristiniame būryje, savo kaltės nepripažino. Tačiau atsakyti į klausimus, kodėl tuomet jo ir nužudytojo telefonai kartu jungėsi Josvainiuose, kur buvo rastas N.K. kūnas, ir jo telefonu iš Josvainių, kur jį matė ir viena liudytoja, kviestas taksi, nesugebėjo.

Kaltinimą šioje byloje, nuo kurios prasidėjo pastarojo meto žudynės, susijusios su Kaunan komandiruotėn atvykusiais buvusių sovietinių respublikų piliečiais, palaikęs prokuroras Darius Jakutis siūlė įkalinti 45-erių V.Tolstoguzovą 13 metų. Pastarasis, suteikus teisę į paskutinį žodį ir pasiteiravus, ko jis prašo teismo, pareiškė, kad neturi, ką pasakyti.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Valdas Vitunskas izoliavo V.Tolstoguzovą nuo visuomenės 12 metų, įskaičiuodamas į skirtą bausmę ir tuos daugiau kaip pusantrų metų, kuriuos jis praleido už grotų belaukdamas nuosprendžio. Į skirtą bausmę nuteistasis reagavo šaltai. Po nuosprendžio jis pasiteiravo tik, ar bus grąžinti po sulaikymo teisėsaugininkų ekspertizei paimti jo drabužiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tolstopuzovas

tolstopuzovas portretas
uzpiso negyvai todel bakstelejau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių