Quantcast

Žmogžudystė Garliavoje: vienas iš įtariamųjų jau teistas už tėvo ir motinos nužudymą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas leido suimti visus keturis įtariamuosius 30-mečio garliaviškio, apie kurio dingimą artimieji pranešė pirmosiomis šių metų dienomis, nužudymu. V.B. kūnas, kaip jau rašyta, ketvirtadienį buvo rastas užkastas Garliavos apylinkėse esančios Kalinavos miškelyje.

Tą patį ketvirtadienį sulaikyti ir keturi įtariamieji dingusiojo, kuris, anot artimųjų, išėjo iš namų dar pernykštės gruodžio 17-osios naktį – esą pakvėpuoti grynu oru ir prapuolė kaip į vandenį, nužudymu: A.M., M.P., T.R. ir M.P.

Trys iš jų – vyresni už velionį V.B.: 32-ejų, 35-erių ir 49-erių metų. Ketvirtas – jaunesnis – 27-erių.

Nužudytasis/Asmeninio archyvo nuotr.

Teisti iš jų tik du. Vienas – tik kartą ir baudžiamuoju įsakymu. Kitas – net penkis: už vagystes bei du nužudymus. Šio, pirminiais duomenimis, vyriausiojo tarp įtariamųjų aukomis tapo tėvas ir motina. Šią jis nužudė jau atlikęs bausmę už tėvo nužudymą. Po to kalėjo ir už motinos nužudymą. Ir buvo paleistas į laisvę prieš keletą metų.

Vienas iš įtariamųjų, kuris buvo atvežtas į teismą pirmasis ir vizualiai atrodo vyriausias, nors kai kurie iš jų slėpė veidus, vaikšto tik su ramento pagalba. Nepaisant kojos traumos, būtent jis užkasė nužudytojo kūną, kaip pats prisipažino žiniasklaidai.

Pirminiais duomenimis, žmogžudyste baigėsi konfliktas per išgertuves. Auka mirtinai traumuota talžant ją rankomis ir kojomis. Tai įvyko vieno iš įtariamųjų namuose. Tačiau, ne tą pačią dieną, kai nukentėjusysis išėjo iš namų, dėl ko galima daryti išvadą, kad girtauta ne vieną dieną. Tiesa, teismo medicinos eksperto išvados, kada buvo įvykdytas nusikaltimas, dar nėra.

 

 

Nė vienas iš įtariamųjų pripažinti savo kaltės dalyvavus nužudant sugėrovą nelinkęs. Ir jų parodymai nesutampa.

Tačiau, visus juos leista suimti šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro Andriaus Kiuršino prašytam dviejų mėnesių terminui.

Pasak Kauno apylinkės teismo atstovės Indrės Cvilikaitės, teismas savo sprendimą grindė tuo, kad yra pagrindo įtarti, kad, būdami laisvėje, įtariamieji  žodinio konflikto metu bendrais veiksmais nužudę V.B. gali bėgti ir slėptis nuo ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų, daryti įtakos liudytojams, sunaikinti daiktus, turinčius reikšmės nusikaltimo tyrimui ar daryti naujus nusikaltimus.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

saule

saule portretas
ka veikia likusieji sventieji pas tevu zudika darbingo amziaus jaunimas.

Rasa

Rasa portretas
Ušdaryti iki gyvos galvos ir nepaleisti nes nevienas zmogus nuo ju nukentejo tik artimu deka yra šale tas zmogus zudikai ir nuo ju nukentejas tik laiku buvo surastas

R

R portretas
Turetu sulaukti GRIEZTOS bausmes kas nuteise-paleido tevazudi.......
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių