Quantcast

Per žingsnį nuo tragedijos: moters gyvybę išgelbėjo jauna praeivė

Trečiadienį Kauno centre kilo neeilinis sujudimas, kuris tik dar kartą patvirtina, kad negalima likti abejingam kito nelaimei.

Apie 17.30 val. portalą kauno.diena.lt pasiekė kauniečių informacija apie gausias greitosios medicinos pagalbos pajėgas K. Donelaičio gatvėje, netoli viešbučio „Park Inn“.

Pasidomėjus paaiškėjo, kad į šią vietą vyko net trys greitosios pagalbos ekipažai po gauto pranešimo apie sutrikusią moters sveikatą.

„Gavome informacijos apie tai, kad K. Donelaičio gatvėje esančioje viešojo transporto stotelėje miršta moteris. Skubiai vykome į iškvietimo vietą“, – portalui sakė Kauno medikų atstovė.

Įvykio vietoje buvusiam fotožurnalistui pavyko išsiaiškinti daugiau šios nelaimės aplinkybių. 

Pasirodo, sunegalavusi moteris krito ant žemės taip atkreipdama ne vieno žmogaus dėmesį. Pirmoji prie jos pripuolė jauna mergina, kuri nepasimetė ir ėmė gaivinti nelaimėlę.

Žurnalistams mergina pasakojo, kad iškart suprato, jog moteris miršta ir svarbi kiekviena minutė. Nepraradusi budrumo ji puolė į šalia esantį viešbutį. Laimė, pastarojo darbuotojai turėjo defibriliatorių, – gelbėjimo priemonė žmogui, kuris yra be sąmonės ir nekvėpuoja – kuriuo nelaimėlė buvo gaivinama iki atvykstant medikams.

Per stebuklą likusi gyva moteris buvo perduota į specialistų rankas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visų pirma, defibriliatorių galima uždėti visiem žmonėm, kuriem jūsų nuomone jo reikia. Jeigu žmogaus širdis dar plaka ar plaka ne tokiu ritmu, kurį gali atstatyti elektrošokas(t.y. skilvelių virpėjimas), tai jokios elektros iškrovos ir nebus. Automatinis defibriliatotius yra protingas ir analizuoja širdies ritmą, jeigu jis netinkamas defibriliacijai, tai nedefibriliuos žmogaus tik lieps toliau daryti krūtinės ląstos paspaudimus. Taigi, jokiuose teismuose dėl to nebūsite kaltinami.

Tai bent

Tai bent portretas
Didžiausia pagarba šiai merginai! Daugiau tokių žmonių būtų neabejingų kito nelaimei.

Ainė

Ainė portretas
Defibriliatorius duoda garsinius nurodymus, ką daryti, bet pirmą kartą jį matantis žmogus tikriausiai pasimestų... Čia ir yra problema, nes paprasti žmonės turėtų gauti tas bazines žinias, kaip suteikti pirmąją pagalbą, atlikti gaivinimą ar stabdyti kraujavimą.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių