Quantcast

Žiaurus nusikaltimas Romainiuose: įtariamas žudikas suimtas trims mėnesiams

  • Teksto dydis:

Šiandien į Kauno apylinkės teismą atvežtas penktadienį po intensyvių paieškų sulaikytas 35-erių įtariamasis įvykdęs žmogžudystę Romainiuose. Nepaisant to, kad jis sutvarstytas - kaip paaiškėjo, dėl įvykio metu patirtos traumos, įtariamąjį tyčiniu nužudymu leista suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Jau dešimt kartų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje už įvairius nusikaltimus teistas įtariamas 29-erių metų kauniečio žudikas buvo sulaikytas savo namuose Vilijampolėje penktadienį, apie 16 val.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, sulaikomas jis nesipriešino. Tačiau į teismą šiandien buvo atvežtas sutvarstytas bei praskeltu antakiu.

Anot įtariamąjį tyčine žmogžudyste suimti leidusios teisėjos Laimos Šeputienės, tai traumos, patirtos įvykio metu, padariniai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Virginijus Sokolovas prašė suimti įtariamąjį maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Anot prokuroro, įtariamasis neneigia to, ką padaręs, bet linkęs tai traktuoti savo naudai.

Paklaustas, ar įtariamasis gailisi, prokuroras teigė, kad jis nėra savimi patenkintas.

 

 

V. Sokolovo teigimu, kartu su įtariamuoju nusikaltimo vakarą buvusi mergina, kuri galimai vairavo automobilį, kol kas nėra sulaikyta.

„Dėl jos bus sprendžiama ikiteisminio tyrimo metu“, – sakė prokuroras.

Teisėja L.Šeputienė savo sprendimą suimti įtariamąjį maksimaliam trijų mėnesių terminui motyvavo tuo, kad būdamas laisvėje, jis ne tik gali slėptis bei trukdyti ikiteisminiam tyrimui, bet ir daryti naujus nusikaltimus.

Šios prielaidos grindžiamos tuo, kad įtariamasis, kuriam gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų, neturi nei šeimos, nei darbo - su Lietuva ji mažai kas sieja. Tačiau tarp dešimties jo teistumų yra ir teistumai užsienyje - Danijoje bei Olandijoje. 

Be to, nėra rastas nusikaltimo įrankis. Ir apie tai, kur jis yra, įtariamasis nekalba.

 

Tačiau automobilį „VW Golf“, kuriuo įtariamasis galimai pasišalino iš įvykio vietos, teisėsaugininkai pranešė radę.

Anot jų, didelė tikimybė ir tai, kad kraupaus nusikaltimo metu įtariamas žudikas buvo neblaivus, kadangi turima duomenų, kad tą vakarą jis girtavo.

Primename, kad pranešimas apie Romainių gatvėje peiliu sužalotą vyrą buvo gautas trečiadienį, apie 23 val.

Parduotuvė jau prieš valandą buvo užsidariusi. Pirminiais duomenimis, nukentėjusysis ėjo pro ją su draugu. Ir susitiko galimai neblaivų nepažįstamąjį, kuris šlapinosi viešoje vietoje. Dėl to su juo sukonfliktavus, viešosios tvarkos pažeidėjas griebėsi peilio.

Nukentėjusiajam juo buvo pataikyta į koją bei galimai į širdies plotą.

Į įvykio vietą atskubėjus policijai bei greitosios medikams, sužeistasis jau buvo be sąmonės ir dėl nukraujavimo ištiktas gilaus šoko. Jį dar bandyta apie pusvalandį gaivinti. Deja, visos medikų pastangos buvo bergždžios.

Netrukus po kraupaus nusikaltimo paaiškėjo, kad nudurtas vyras – drabužių kūrėjos Gabrielės Gineikaitės brolis. Moteris aktyviai dalijosi turima informacija socialiniame tinklalapyje ir prašė žmonių pagalbos ieškant įtariamojo.

„Brolio niekas neprikels. Bet teisybę bent jau kažkiek norime išsikovoti...“, – kitą dieną po nusikaltimo portalui kauno.diena.lt sakė moteris.

Gabrielė Gineikaitė

Portalo žiniomis, įtariamąjį policija surado be visuomenės pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

 Zita portretas
Jau ir komentarai , niekiniai .Kaip akys mato ka rašo :VAIKINAS JAM SU NERVUKAIS JOKIO LOGINIO ATSAKO ...VIENI ZONSKI IR TIE NE PANETLIVI.

Anonimas

Anonimas portretas
Matosi ,kad lopų popas

Belekas

Belekas portretas
Agirdi lohas ziurek kad pats neprasileistum i ta siena bybi tu niuhink kas taip taraso matos kad pats lohas esi
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių