Quantcast

Žiauri avarija Kaune: aiškėja, už ką bus baudžiamas iš ligoninės jau išrašytas kelių erelis

  • Teksto dydis:

Antrąją Kalėdų dieną savo bėgimu nuo policijos ir kaktomuša su Raudondvario plento stulpu pašiurpinęs BMW vairuotojas jau išrašytas iš ligoninės. Tačiau dabar jo laukia protokolas už mažiausiai keturis administracinius nusižengimus ir baudžiamoji byla.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusios savaitės pabaigoje – pagaliau gavus iš Kauno klinikų atsakymą dėl alkoholio koncentracijos šio iš BMW, išlaksčiusio gabalais, iškritusio kelių erelio kraujyje. Dėl tuometinės savo būklės jis pūsti į alkoholio matuoklį negalėjo. Nors, anot į įvykio vietą atskubėjusių pareigūnų, nuo gulinčio ant šaligatvio ir aimanuojančio BMW vairuotojo sklido alkoholio kvapas.

Įtarus, kad šis vairuotojas galėjo patirti sunkią galvos traumą ar vidinius kraujavimus, jis nuvežtas tiesiai į Kauno klinikų reanimaciją. Tačiau ten pernelyg ilgai neužsibuvo – konstatavus kur kas lengvesnius lūžius buvo perkeltas į skyrių.

Klinikų specialistai, paėmę tąnakt šio 36-erių metų paciento kraują, nustatė jam vidutinį – daugiau kaip 2 promilių girtumą. Baudžiamoji atsakomybė – bauda, areštas arba net įkalinimas iki vienerių metų gresia jau už vairavimą, esant daugiau kaip pusantros promilės girtumo.

Feisbuko paskyros „Reidas“ nuotr.

Šis, palyginus su tuo, kas liko po smūgio į stulpą iš BMW, laimės kūdikis dar neapklaustas. Tačiau pareigūnai linkę patvirtinti žiniasklaidos prielaidą, kad dalimis pažirusį BMW šis Šiaulių apskrityje registruotas asmuo buvo įsigijęs ne per seniausiai. Skelbimas apie parduodamą šį esą tvarkingą BMW, kuriam reikia tik naujų žieminių padangų, buvo pastebėtas automobilių pardavimo skelbimuose prieš šešias dienas iki įvykio. Naujasis BMW savininkas dar nespėjo jo užregistruoti savo vardu. O gal ir neskubėjo, nes vasarą iš jo už eilinį Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą buvo atimta teisė vairuoti.

Feisbuko paskyros „Reidas“ nuotr.

Anot pareigūnų, šis kelių erelis yra žinomas visos šalies policijai. Jis baustas ir už vairavimą išgėrus, ir už greičio viršijimą, ir už kitus pažeidimus, kurių sąrašas – nemenkas.

Dabar jam ketinama surašyti dar vieną protokolą už važiavimą gruodžio mėnesį su vasarinėmis padangomis, be techninės automobilio apžiūros, neturint teisės vairuoti automobilio ir už nepaklusimą uniformuotų pareigūnų reikalavimui sustoti. Už pastarąjį pažeidimą, atsižvelgiant į tai, kad šis padarytas neturint teisės vairuoti, gresia didžiausios sankcijos – bauda nuo 1150 iki 1450 eurų.

Tačiau ikiteisminiam tyrimui dėl vairavimo išgėrus vadovaujantis prokuroras nusiteikęs išsiaiškinti ir, ar šis vairuotojas, registruotas net ne Kauno apskrityje, nepažeidė karantino draudimo judėti tarp savivaldybių.

 

 

Kaip jau rašyta, gruodžio 26-osios naktį, apie 1.45 val., įtartinai manevruojantį Raudondvario plente jį pastebėjo netoli Kauno ribos mobilųjį postą įsirengę policijos pareigūnai. Tačiau stabdomas jų BMW vairuotojas nestojo. Priešingai – padidino greitį ir bandė pasprukti. Tačiau buvo pastebėtas kito Raudondvario plente patruliavusio ekipažo, kuris, nesėkmingai šį BMW stabdžiusiems kolegoms negalint palikti posto, pats ėmė vytis nepaklusnųjį. Ir po kurio laiko rado šį BMW atsitrenkusį į šalikelės metalinį stulpą bei išlaksčiusį gabalais, o jo vairuotoją – išsviestą ant šaligatvio. Belieka įtarti, kad jis galėjo būti pažeidęs ir daugiau KET reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Rašytoja, darai gėdą kilmingam paukščiui

pensininkas

pensininkas portretas
Prie tariamo okupanto, kad išvengti nelaimingų atsitikimų, buvo uždrausta milicijai vaikytis. Pamastykime normaliai, ar būtų įvykusi ši avarija, galėjusi pasibaigti mirtimi ne tik bėglio. Daro tokius reidus, nestojo, prikabinat uodegą civilinę a/m ir lai sekioja kol sustos. Dabar vaikosi, o rašo persekiojo. Ar kas skaičiuoja kiek policija nuvarė žmonių į kapus, kiek suluošino? Pvz.: 2020 m. nestojo ??? a/m, vaikantis policijai užsimušė ??? vairuotojų, keleivių ???, pėsčiųjų ???. Deja nenaudingos sau statistika nevedama, o reiktų.

Pareigūnas

Pareigūnas portretas
nebuvo jokios žolės, nėra ir kriminalo, apseisim su pinigine bauda, skirstomės
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių