Quantcast

„Žalvarį“ niokojo didžiulis gaisras: griaudėjo sprogimai, visas rajonas skendo dūmuose

  • Teksto dydis:

Vėlų ketvirtadienio vakarą Kaune, Petrašiūnuose, kilo didžiulis gaisras. Pranešama apie galimą oro taršos padidėjimą mieste.

Palemono gatvėje užsiliepsnojo pavojingų atliekų tvarkymo centras  „Žalvaris“. Gamybinėse patalpose girdisi sprogimai.

„Dega „Žalvaris“, – tik tiek tepasakė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budėtojas. Pasakęs, kad dabar negali kalbėti, jis padėjo telefono ragelį.

Netoliese gyvenantys kauniečiai portalui kauno.diena.lt teigė, kad gaisras didžiulis ir viskas atrodo baisiai. „Žiaurus vaizdas. Gaisrą stebi daugybė smalsuolių. Ugnis apėmusi visą teritoriją“, – sakė kaunietis.

Vyčio Šulinsko nuotr.

Skaitytojų duomenimis, visas rajonas skendi dūmuose, sproginėja teritorijoje esančios statinės. Nuotraukose matomos didžiulės liepsnos, joms suvaldyti pasitelktos gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Pasak ugniagesių gelbėtojų budėtojo, į įvykio vietą išvykę apie 10-11 autocisternų.

„Vyksta gesinimo darbai, sutelkiamos pajėgos, dega atliekų tvarkymo įmonė – plastikas, popieriai“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Koordinavimo skyriaus atstovas.

Anot jo, „nemažas gaisras“ Kaune, Palemono gatvėje prasidėjo apie 21.53 val.

„Gesina viso Kauno ugniagesiai, daugiau nei septynios autocisternos, vežama įranga iš aplinkinių rajonų“, – BNS teigė atstovas.

Apie 24 val. portalo kauno.diena.lt fotografas sakė, kad ugnis nuo gaisro pradžios nė kiek nesumažėjusi. Pasak jo, į įvykio vietą atvykę beveik 20 ugniagesių ekipažų, atvažiavę daug policijos pareigūnų. Pastarieji neleidžia būriuotis žiūrovams.

Šiek tiek po 23 val. Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba į telefonus atsiuntė pranešimą apie galimą oro taršos padidėjimą.

„Dėl gaisro galima oro tarša. Prašoma vengti būvimo gryname ore, uždaryti namų langus“, – skelbiama pranešime.

„Žalvaris“ skelbia, kad vykdo pavojingųjų bei gamybinių atliekų tvarkymą, elektronikos atliekų surinkimą, surenka ir antrines žaliavas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš amalių

Iš amalių portretas
Įdomu kaip aplinkosauga nerado jokios oro taršos? Turbūt nuo jų išvados priklauso žalvariui bauda ir apsidraudžiant nuo galimų gyventojų ieškinių . Daug metų tie parazitai nuodija amalius..

to Kaziui

to Kaziui portretas
Tuos parazitus nebaust reikia.bet reikia šaudyt!

palemonas

palemonas portretas
buldogaitė kaip tik dirba GERAI!Visur viskas dega,kalnas griūva,vilnij statomi namai griūva,gatvės siaurinamos.Salia vilnij stato kareivines.RUS bus geriau pataikyt su kindžalu.Žus daug turtuolių.Po pakasynų jiems skirs daug milijonų.Vilnij atjaunės su naujais džipais.Tik liaudį jau dapis su naujais mokesčiais,kainom.Slava ukraine,slava litovskim parazitam?
VISI KOMENTARAI 108

Galerijos

Daugiau straipsnių