Quantcast

Vienas kartas nemelavo: po sėkmingos treniruotės Anglijoje – fiasko Lietuvoje

24-erių kaunietė, turinti polinkį kerštauti sutuoktiniui pasitelkiant policiją, galiausiai į šiam iškastą duobę įkrito pati. Tai atsitiko jiems grįžus iš Anglijos, kur ji jau buvo surengusi panašią treniruotę, į Lietuvą.

Sugedęs telefonas

Šios kaunietės, prieš kelis mėnesius prieš visą Lietuvą apšmeižusios sutuoktinį - esą šis smaugė dar nė keturių mėnesių neturėjusį jų sūnų dėl to, kad mažylio verksmas trukdė jam miegoti, biografiją ne per seniausiai "papuošė" teistumas už pranešimą apie nebūtą nusikaltimą bei melagingų parodymų davimą.

Tačiau prieš tai buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, pradėtas po jos pranešimo policijai apie daugumą papiktinusį sutuoktinio elgesį su judviejų sūnumi vasario 1-osios naktį viename Taikos prospekto daugiabutyje.

Kaip jau rašyta, ši istorija tapo vieša paslaptimi po šios kaunietės sesers, tebegyvenančios Anglijoje, skambučio socialinei darbuotojai, kuri gruodžio mėnesį buvo paskirta globoti šią pernai į Lietuvą grįžusią šeimą. Medikų, pas kuriuos gimdė mažylio mama, iniciatyva – kilus įtarimų dėl naujagimio tėvų socialinių įgūdžių.

Sulaukusi vasario 1-ąją skambučio iš užsienio, ši socialinė darbuotoja buvo informuota apie galimą psichologinį ir fizinį smurtą vienoje iš jos globojamų šeimų. Skambinusioji teigė, kad sutuoktinis jos seseriai ne tik neleidžia bendrauti su šeimai paskirtais specialistais, bet ir nuolat smurtauja. Pavojus iškilęs ir judviejų dar keturių mėnesių neturinčiam sūnui.

Nurodytu adresu nuvykus tokią žinią gavusiosios kolegei, iš pradžių jos niekas vidun neįsileido. Dėl ko, baimindamasi, ar pagalba nepavėluos, ji, savo ruožtu, išsikvietė policiją. Prieš pareigūnams atvykstant, skambinusioji į šį Taikos prospekto butą buvo įsileista. Paaiškėjo, kad galima engiamoji namuose su vaiku – viena. Ir iš pirmo žvilgsnio jiems jokios pagalbos nereikia. Tačiau netrukus mažylis buvo skubiai išvežtas apžiūrai į Klinikas, o iš darbo grįžęs jo tėvas – į areštinę ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tiesą pasakė vėliau

Skubių veiksmų imtasi, mažylio mamai pradėjus savo svečiams pasakoti, kaip ji naktį turėjo gelbėti sūnų iš sužvėrėjusio tėvo gniaužtų. Už tai, kad apie 3 val. nakties mažylis pradėjo verkti, jo tėvas, esą pagriebęs šį iš lovytės, pradėjo naujagimį purtyti, o vėliau, suėmęs abiem rankomis už kaklo, smaugti. O kai ji pradėjo šaukti, kad sutuoktinis paleistų vaiką, šis numetė mažylį ant lovos ir išėjo į balkoną parūkyti. Laimė, kol šis grįžo, jai pavyko supuojant sūnų užmigdyti. Ir daugiau tąnakt sutuoktinis nesiautėjo.

Vienos televizijos žurnalistams tada mažylio mama pasakojo ir tai, kad prašė atsiklaupusi sutuoktinio, jog šis liautųsi smurtauti prieš sūnų. Šis televizijos įrašas vėliau tapo įkalčiu prieš pačią mažylio mamą.

Kas iš tikrųjų įvyko tą naktį, ši kaunietė papasakojo tik po kurio laiko. Ir teigė atsiprašiusi dėl savo elgesio sutuoktinio. O šis jai atleidęs. Tačiau pareigūnai atleisti jai tokių "pokštų" nebuvo linkę. Nors mažylio mama galiausiai prisipažino, kad sutuoktinis niekada nėra smurtavęs nei prieš ją, nei prieš sūnų. Ir rūpinasi šiuo net labiau už ją. O tąnakt mažyliui pradėjus verkti, pats nuramino šį, nes po sutuoktinio prašymo, kad tai padarytų ji, nes jam ryte – anksti į darbą, ji atsakiusi, kad vaikas – abiejų. Po šių jos žodžių sutuoktinis pats atsikėlė iš lovos ir pradėjo sūnų sūpuoti. Tačiau tai užtruko apie pusvalandį, per kurį jie intensyviai konfliktavo, vaikui nuolat verkiant. Ir tada sutuoktinis ėmė jai priekaištauti, kokia ji bloga motina. Ir įsikarščiavęs net pareiškė, kad ji gali išeiti – jis vienas užaugins sūnų.

Mįslingas sesers vaidmuo

Minėti priekaištai, anot mažylio mamos, kurstė jos aistras visą kitą rytą, sutuoktiniui išėjus į darbą. Pasidalijo ji savo emocijomis ir su Anglijoje gyvenančia seserimi, su kuria sutuoktinis prastai sutarė. O sesuo, pasiteiravus, kokia jų šeimą globojančios socialinės darbuotojos pavardė, pati susirado šios kontaktus internete. Ir netrukus pas ją į namus atvyko specialiosios tarnybos. O ji pasinaudojo proga atkeršyti sutuoktiniui, galiausiai nusiuntusi jam telefonu sūnaus nuotrauką su policijos pareigūnais – mažylio fone.

Aišku, tai pamatęs sutuoktinis nedelsiant grįžo į namus. Ir nepaisant to, kad neigė žmonos kaltinimus, buvo išsivežtas policijos ir kitą naktį jau praleido areštinėje.

Vėliau sulaikytasis papasakojo pareigūnams, kad tai – jau ne pirmas kartas, kai žmona jį melagingai įskundžia policijai. Buvo taip nutikę dar jiems gyvenant Anglijoje, kai ji taip pat paskambino vietinei policijai ir ėmė skųstis, esą jis neišleidžia jos iš namų. Nors buvo priešingai – jis tada varė šią iš namų dėl to, kad ji apsivogė. Tačiau, kol Anglijos policija tada tai išsiaiškino, jis kelias valandas buvo sulaikytas.

Kauno teisėsaugininkai patikėjo mažylio tėvo, o ne jo sutuoktinės pasakojimu ir dėl to, kad Klinikų medikai nenustatė judviejų sūnui jokių sužalojimų. Tačiau informavo pareigūnus, kad mažylio mama, parašiusi tada pareiškimą, kad palieka savo dar keturių mėnesių neturintį sūnų Klinikų personalo priežiūrai, iš jų pasišalino.

Viešųjų darbų išvengė

Po poros dienų išrašius mažylį iš Klinikų, jiedu su mama jau apsigyveno Šeimos krizių centre. O iš areštinės po paros išleistam tėvui buvo uždrausta artintis prie sūnaus ir žmonos.

Sutuoktinį apšmeižusiai kaunietei skirtas laisvės apribojimas. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Galiausiai, atsižvelgdami į mažylio mamos prisipažinimą ir deklaruojamą nuoširdų gailėjimąsi bei pažadą daugiau taip nesielgti, Kauno teisėsaugininkai nusprendė baigti jos atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą baudžiamuoju įsakymu. Ir skirti šiai kaunietei už pranešimą apie nebūtą nusikaltimą viešuosius darbus, su kuriais ji sutiko. O už melagingus parodymus – laisvės apribojimo bausmę, kuri laikoma griežtesne.

Šį prokurorės prašymą baigti bylą baudžiamuoju įsakymu Kauno apylinkės teismas patenkino. Mažylio mamai už pranešimą apie nebūtą nusikaltimą skirti trys mėnesiai viešųjų darbų – po 30 val. kas mėnesį. O už melagingus parodymus - pusmetis laisvės apribojimo, įpareigojant naktinis būti namuose, neišvykti iš gyvenamosios vietos be pareigūnų, prižiūrėsiančių, kaip ji laikosi šių apribojimų, leidimo ir, žinoma, prižiūrėti vaiką bei rūpintis jo sveikata.

Tačiau po šių bausmių subendrinimo liko tik griežtesnė – jau minėtas laisvės apribojimas. Šio teismo sprendimo mažylio mama neskundė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam

kam  portretas
su tokia gyventi,ji nepasikeis...

K

K portretas
arba pogimdyvinė depresija ar šiaip rimtos asmenybės problemos moteriškei.

tai vadinasi uzsiuvo vaginai skyles

tai vadinasi uzsiuvo vaginai skyles  portretas
kaproniniu spagatu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių