Quantcast

Vidurdienio sumaištis: kol mama snaudė, gelbėti jos sūnaus skubėjo visos specialiosios tarnybos

  • Teksto dydis:

Šiandien Kėdainių specialiosios tarnybos skubėjo gelbėti mažamečio, apie kurio pavojingą elgėsi pranešė kaimynė iš priešpriešiais esančio namo, pamačiusi jį sėdintį penktame aukšte ant palangės ir iškišusį į lauką kojas.

Toks pranešimas apie iškilusį pavojų maždaug penkių metų vaiko gyvybei buvo gautas apie 14 val. Pranešėja teigė matanti tokį vaizdą per savo buto langą.

Į Respublikos gatvę, kurioje tai vyko, buvo pasiųsti ir greitosios medikai, ir policija, ir ugniagesiai gelbėtojai. Pastarieji išskubėjo dviem automobiliais – autocisterna ir autokopėčiomis, kurių ilgis – 30 metrų, t. y. jomis galima pasiekti devintojo aukšto stogą.

Skubant į įvykio vietą, galvota apie visas įmanomas versijas. Neatmetant ir, kad galbūt vaikas jau nebeturėjo kitos išeities, pavyzdžiui, gelbėdamasis nuo artimųjų smurto.

Atvykus nurodytu adreso, jokio vaiko, sėdinčio penktame aukšte ant palangės, nebuvo. Todėl pakartotinai susisiekta su pranešėja, kurios paprašyta patikslinti, kuriame lange visa tai vyko, – kad būtų galima toliau aiškintis šią situaciją.

Asociatyvi Aliaus Koroliovo nuotr.

Pranešėjai nurodžius šį langą bei, pirminiais duomenimis, atsiradus ir daugiau liudytojų, kad mažametis tokiu būdu rizikavo savo gyvybe nemažai laiko, į jo buto duris pabeldė policija. Tačiau ugniagesiai gelbėtojai po tokios įvykių sekos jau jų vietą paliko, likus budėti tik greitosios medikams.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kurio valdose yra Kėdainiai, atstovės, minėtame bute pareigūnai rado ne tik vaiką, bet ir moterį. Paaiškėjo, kad tai – berniuko mama. Policijos atstovė akcentavo, kad ji buvo blaivi. Ir patikslino, kad šios moters sūnui – jau dešimt metų. O šis savo elgesiu šiurpino kaimynus, tuo metu, kai ji buvo prigulusi, teisindamasi, kad turėjo sveikatos problemų.

Viskas baigėsi tuo, kad dešimtmečio mamai buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už tėvų valdžios nepanaudojimą ar panaudojimą priešingai vaiko interesams. Kadangi iki šiol ši šeima nebuvo patekusi į policijos akiratį, moteriai gresia tik įspėjimas. Tačiau, istorijai pasikartojus, jai jau gali būti skirta bauda nuo 10 iki 100 eurų. Ir net papildomo poveikio priemonės, tarp kurių – ir įpareigojimas dalyvauti bendravimo su vaikais tobulinimo programoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
na zinote 10 metu berniukui tikrai nereik prieziuros,kad mama galetu pailseti ji gi buvo namuose ,o jei sunelis velniu priedes tai jau toks augimas charaktris tai mama ar i tualeta nueitu ar sugalvotu nusimaudyti tai ka ji su savim turetu pasiimti na nzn.reik kazkaip padeti mamai,o ne bauduoti

senis

senis portretas
aš tokių metu jau tėvam dyrbt padedinėjau i kolūki eidavau buroku ravėt.

NIJOLĖ

NIJOLĖ portretas
10 METUKŲ ,bet man atrodo ,kad mažius jau su mažais ragučiais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių