Quantcast

Vasario 16-osios akibrokšto su Lietuvos vėliava autorius jau žinomas už panašius išpuolius?

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities policija šiandien pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos valstybės vėliavos sudeginimo, įkeliant vasario 16-ąją šio akibrokšto įrašą į socialinį tinklą „Facebook“. Jau nustatytas ir galimas įtariamasis. Šis 1991 m. gimęs Kaišiadorių gyventojas, pirminiais duomenimis, jau yra teistas už panašius viešosios tvarkos pažeidimus.

Kaip jau rašyta, apie šį šokiruojantį išpuolį pareigūnams buvo pranešta vasario 16-osios pavakarę – 17.38 val.

Apie tai savitarnos portale epolicija.lt juos informavo įrašą aptikę pilietiški asmenys. Jis buvo įdėtas prie pranešimo.

Tuo metu vandalas, filmavęs save padegantį vėliavą, šį įrašą, įkeltą į internetą prieš kelias valandas, jau buvo ištrynęs. Ir pakeitęs savo paskyros socialiniame tinkle „Facebook“ vardą iš „Džiu Gas“, kas, kaip įtariama, yra tikrasis jo vardas, į „Digitall Jack“. Bet jo akibrokštas su Lietuvos valstybės vėliava jau buvo užfiksuotas minėtų pilietiškų asmenų, kurie šį įrašą ne tik išsaugojo, bet ir pasidalijo juo su policija, kuri po įvykio aplinkybių patikslinimo pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl valstybės simbolių išniekinimo.

Atsakomybę už tai numatantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 127 straipsnis skelbia: „Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.“

Įtariamasis artimiausiu metu yra iškviestas į apklausą Kaišiadorių rajono policijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bondas

bondas portretas
LR baudziamo kodekso 127st. iki 2metu uz recidiva kada tai daroma jau antra karta ir kas cia normaliai?? kol niekas nebus baudziamas tol ir viks tokie ispoliai!!!! rusine jauciu kad iki 15metu gautu ir tiletu((= Cia kaip ir su tuom MMA kovotoju kur jauna panele sudauze ,sulauze ir bande istvirkinti , ir ligtinai ?? kaip taip yra??? matit tevai gerai atmazina , jai tokie bajeriai kartojasi ir niekas nieko nedaro!!!???

zdtgla

zdtgla portretas
bet kad deja nelabai kas is tos lt kas beliko... kur pazvelgsi ukrainos veliavos, visur marga slava ukraini svieslentes ir .tt...kazkaip nenustebino...

Siulau grazesne veliava padaryti

Siulau grazesne veliava padaryti  portretas
Ir himna pakeisti arba pagreitinti jo tempa. Kaip flegmu himnas gaunasi.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių