Quantcast

„Vaisingumo klinikos“ vadovas A. Usonis savo kaltę pripažino

  • Teksto dydis:

Kaip įtariama, milijono eurų į apskaitą neįtraukusios „Vaisingumo klinikos“ akcininkas ir vadovas Algirdas Usonis savo kaltę pripažįsta, teigia Klaipėdos apygardos prokuroras Linas Kiaurakis.

Apie tai jis informavo portalo delfi.lt paskelbtame vaizdo įraše.

„Jis (A. Usonis – BNS) prisipažino. Yra paskirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas“, – teigė L. Kiaurakis.

Prokuroro teigimu, A. Usoniui yra pareikšti įtarimai dėl dėl apgaulingo apskaitos organizavimo ir neteisingų duomenų įrašymo ir pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Su suėmimu nesusijusios kardomosios priemonės skirtos ir beveik visiems kitiems iš 12 įtariamųjų, dalis jų jau yra paleisti iš laikino sulaikymo patalpų, likusieji –  bus paleisti artimiausiu metu. Daliai asmenų taip pat draudžiama bendrauti tarpusavyje.

Į teismą, prašydami suėmimo, prokurorai kreipėsi tik dėl „Vaisingumo klinikos“ finansų direktoriaus Algirdas Šakinis. Jis suimtas septynioms dienoms.

Algirdas Šakinis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Klaipėdos apygardos prokuratūra kreipėsi dėl suėmimo, teismas tenkino prokuratūros prašymą iš dalies (...) Prokuratūra prašė suimti mėnesiui, o teismas skyrė septynias dienas“, – sakė prokuroras.

Jo teigimu, suėmimo prašyta vieninteliam iš dvylikos įtariamųjų – įmonės finansų direktoriui, nes jis gali sunaikinti dar nepaimtus duomenis, daryti įtaką kitiems asmenims.

Policijos nuotr.

„Bylos duomenys rodė, kad būtent tas asmuo gali daryti įtaką, eidamas vadovaujančias pareigas, turėdamas savo pavaldume atitinkamus asmenis, gali duoti jiems privalomus nurodymus, daryti įtaką, paslėpti daiktus ir dokumentus, kurių mes nesam dar išėmę šiai dienai“, – kalbėjo L. Kiaurakis.

Yra paskirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Suimtam bendrovės finansų direktoriui atstovaujanti advokatė Matilda Liatukaitė tame pačiame įraše teigė negalinti komentuoti ikiteisminio tyrimo duomenų ir dar nežinanti, ar sprendimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės bus skundžiamas.

Advokatė taip pat pabrėžė susidūrusi su didele pareigūnų nepagarba ir Baudžiamojo proceso kodekso (BPK) pažeidimais.

„Per 14 metų advokato darbo stažą, pirmą kartą susidūriau su tokia nepagarba advokatams iš ikiteisminio tyrimo pareigūnų, su tokiu chaosu ir su eile BPK pažeidimų, dėl ko mes ir esam surašę su kolega labai platų skundą, tiek pranešdami Advokatūrai, kaip yra elgiamasi su advokatais, generaliniam prokurorui ir generaliniam komisarui ir kitoms institucijoms“, – sakė M. Liatukaitė.

Klaipėdos apygardos prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose veikianti bendrovė „Vaisingumo klinika“ galėjo neapskaityti apie milijono eurų pajamų.

Anot prokuratūros, atlikus apie pusšimtį kratų, rasta pusė milijono eurų grynųjų, sulaikyti devyni asmenys, tarp jų – vadovai.

„Registrų centro“ duomenimis, „Vaisingumo klinikos“ akcininkai yra Algė Ivaškevičė, Virginijus Diržauskas, Algirdas Usonis ir Dov Feldberg.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ši klinika savo puslapyje skelbia esanti didžiausia nevaisingumo problemas sprendžianti gydymo įstaiga Lietuvoje, kurioje atliekama daugiausia pagalbinio apvaisinimo procedūrų šalyje. Nuo 2000-ųjų veikianti klinika turi padalinius Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Jai vadovauja Lietuvos prezidento Algirdo Mykolo Brazausko dukros Audronės Brazauskaitės-Usonienės sutuoktinis Algirdas Usonis.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyrius, jį atlieka Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su Kriminalinės policijos biuro, Kauno apskrities policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
O kada "gazprom" nupirktus "patriotus" pajudins ir nuteis?

Virgis

Virgis portretas
Tokiu kaip Usoniu, Landsbergiu, Vagnoriu deka Lietuva niekada neatsistos ant koju

Vero

Vero portretas
Ko jam nepripazint. Juk nezinom kiek dar milijonų liko pono Ūsonio saugyklose. Dar prie Brazausko pripratęs ne skatikus žarstyt. Ir toliau tą pacią komunistų "politiką" tęsia. Jo o vis tik įdomu, kiek per savo tokį suktą gyvenimėlį spėjo prabagotėt? Viena, ka manau, kad iki vovano rūmų turbūt "nedatempia", ir dėl vienos priežasties, kad Lietuva tam per maža.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių