Quantcast

Vagies žudiko laukia ilgi metai nelaisvės

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogžudystės vienoje Vilijampolės maisto prekių parduotuvėlėje, kuri įvykdyta pardavėjai kartu su lankytojais per televizorių stebint pernykštį popiežiaus Pranciškaus vizitą kitame Nemuno krante esančiame Kauno senamiestyje.

Išdavė skambutis

Tuo pasinaudodama būsimoji auka pavogė ant prekystalio pasidėtą vieno iš užsižiūrėjusiųjų televizorių mobilųjį telefoną. Ne pirmos jaunystės "Nokios" nugvelbimas 42-ejų E.L. kainavo gyvybę.

Neblaivus apvogtasis, atėjęs pernykštę rugsėjo 23-iąją į šią Linkuvos gatvės parduotuvę su draugu išgerti alaus, užsibuvo čia ilgiau, negu planavo. Užsižiūrėjo televizorių ir niekaip negalėjo apsispręsti, ar neprisijungti prie mieste vykstančių šventinių renginių.

Tai, kad dingo telefonas, jis apsižiūrėjo, kai į parduotuvę vėliau atėjęs taip pat šios kaimynystėje gyvenęs E.L. netrukus pasiprašė į tualetą. Vos spėjus šiam užsidaryti duris, ten pasigirdo ir telefono skambutis, nes apvogtojo draugas suskubo greičiau surinkti dingusio telefono numerį, negu apsivogusysis jį išjungti.

Pardavėją ištiko šokas

Už smurtinius nusikaltimus jau teistas 40-metis Dalius Jakubauskas taip įniršo dėl E.L. poelgio, kad išsitraukė jį iš tualeto ir subadė šalia prekystalio gulėjusiu buitiniu pardavėjos peiliu. Šio griebtasi nepajėgiant per grumtynes įveikti apsivogusiojo.

Nužudymo vieta

D.Jakubausko draugas buvo tik pasyvus šios vos kelias akimirkas trukusios dvikovos žiūrovas. Kaip ir pardavėja, kurią ištiko šokas.

Policijai apie tragediją pranešė jos iškviesta parduotuvės apsauga. Subadęs E.L., D.Jakubauskas paliko jį be gyvybės ženklų kraujo klane, nepasiėmęs ir velionio kišenėje likusio savo telefono.

Pastarajam greitosios medikus iškvietė D.Jakubausko draugas, netrukus sulaikytas kartu su įtariamuoju nužudymu, nors po skambučio dar buvo atėjęs pažiūrėti, ar kviestieji tikrai atvyko.

Įtariamieji buvo du

Įtariamieji E.L. nužudymu buvo sulaikyti D.Jakubausko bute, kuriame laukdami policijos girtavo.

Nepaisant D.Jakubausko prisipažinimo, tą sekmadienio vakarą jie abu buvo uždaryti į areštinę. Tačiau į Kauno apylinkės teismą iš jos buvo nuvežtas tik D.Jakubauskas, kurį prašyta suimti. O dar neteistas jo draugas, kuriam iš pradžių taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl nužudymo, paleistas.

Perduodant bylą teismui, pastarasis jau tebuvo žmogžudystės liudytojas, kurio parodymai sutampa su įtariamojo šiuo labai sunkiu nusikaltimu.

D.Jakubauskas net nesiteisino, kodėl taip pasielgė. "Išėjo, kaip išėjo", – teigė jis, tikindamas, kad nepamena, kiek kartų smogė savo aukai nusitvertu peiliu. Ekspertai konstatavo, kad E.L. buvo suduoti nemažiau kaip penki smūgiai į įvairias kūno vietas.

Sūnus prašys moralinio atlygio

Teismo D.Jakubauskas, kuris, kaip paaiškėjo, teistas ne tik Lietuvoje – 2015-aisiais už nesunkų sveikatos sutrikdymą, bet ir Lenkijoje – pirminiais duomenimis, už nesmurtinį nusikaltimą, laukia suimtas.

Buvo žinoma policijai ir D.Jakubausko auka. Į įvykio vietą atskubėję policijos patruliai atpažino jį kaip anksčiau problemų kėlusį asmenį.

Iš dviejų E.L. vaikų nukentėjusiojo statuso tėvo nužudymo byloje panoro tik ne per seniausiai pilnametystės sulaukęs jo sūnus. Jokio ieškinio D.Jakubauskui jis ikiteisminio tyrimo metu nepareiškė. Tačiau planuoja tai padaryti, prieš pradedant teisme įrodymų tyrimą.

Užsienyje gyvenanti E.L. dukra nukentėjusiosios statuso atsisakė, nes neturi galimybių atvykti į šią bylą nagrinėsiančio Kauno apygardos teismo posėdžius.

Pagal pareikštą kaltinimą D.Jakubauskui gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Linkiu suputi kalejimo dregmej

Anonimas

Anonimas portretas
Nudvėsk per tuos 15metų!Gražink man tėtį! Visų pirma jis vagis nebuvo,tiesiog turėjo proto sutrikimu ,Bet į tai nelabai kas atsižvelgė.Geras žmogus buvo iki tol kol praradęs šeima MUS pradėjo gerti,Visi Iš jo tyčiodavosi visoj Vilijamp .Kaimynas žudikas,Kuris dirbo darbus Mūsų kieme ,gerdavo Tėvo Saskaita EIlinis vietinis frontas .Parduotuvė -Landynė frontu,kur išviengeriama,Maistas pasibaigusiu Galiojimu,Rusiškos Cigaretės iš postalo.Kažin Kodėl Gretoji iškviesta buvo Po puse Val?Ir meluojama Kad atėjo Ir nukrito? Linkiu Tau Degrade,Kad tave po 15kartu Per Diena Pistų į Šikna.!!!! Žmonės Nekomentuokite Jai Nežinote Teisybės,O Visuominei Visada Pateikiama Kitaip,Kažkodėl Šitoj Situacijoj Nemažai Nuslėpema-Pvz Kaip Dėdės Daliaus Draugai Po Nužudymoo Grasino,

Tb

Tb portretas
Mažiau jus čia komentuokit kaziolai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių