Quantcast

Surišto ir į konteinerį įmesto šuns istorijoje – naujos detalės: nustatytas įtariamasis

Rugsėjo pradžioje Lietuvą supurtė sunkiai suvokiamas žiaurumas augintinio atžvilgiu. Konteineryje Kaune, Šilainiuose, buvo aptiktas šuo, akivaizdžiai pasmerktas mirčiai.

Bejėgiškos būklės suaugęs Sibiro haskio mišrūnas buvo įkištas į užveržtą brezentinį maišą, lipnia juosta buvo užrištas keturkojo snukis ir letenos.

Vis tik nelaimėliui per stebuklą pavyko atkreipti aplinkinių dėmesį. Praeivė išgirdusi, kad kažkas cypia, inicijavo gelbėjimo operaciją – pranešė Bendrajam pagalbos centrui. Atvykę ugniagesiai išvadavo leisgyvę auką ir perdavė gydymui.

„Nojaus“ nuotr.

„Kai ugniagesiai vyko į šį iškvietimą, manė, kad bus išmesti nepageidaujami kalytės atsivesti šunyčiai, o patekę į konteinerio vidų, apstulbo pamatę, kad tai yra didelis, gražus šuo, lipniąja juosta surištu snukiu ir letenomis, įkištas į kažkokį brezentinį skudurą ar maišą, kuris taip pat buvo apsuktas lipniąja juosta. Ugniagesiai negali atsitokėti“, – tuomet portalui kauno.diena.lt pasakojo Kauno ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Kol gyvūnų gerovės namų „Nojus“ atstovai ir veterinarijos gydytojai rūpinosi sunkiai nukentėjusiu keturkoju, pareigūnai taip pat nesnaudė. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Nojaus“ nuotr.

Šiuo metu jau yra nustatytas įtariamasis, kuris, kaip manoma, taip žiauriai nusprendė atsikratyti keturkoju.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Darius Dziegoraitis portalui kauno.diena.lt teigė kol kas negalintis atskleisti daugiau detalių, nes dar tikslinamos aplinkybės.

Tepasakė tik tiek, kad iki siaubingos dienos šuns savininkas buvo ne vienas. „Šeima turėjo tą gyvūną“, – atskleidė prokuroras. Įtarimai gali būti pareikšti ir dar vienam asmeniui. Galima spėti, kad dar vienam šeimos nariui.

Tyrimo medžiagą sudarys ir ekspertų išvados apie gyvūno būklę, kaip ilgai iki išmetimo jis buvo nemaitinamas, neprižiūrimas ir t.t.

„Nojaus“ atstovai po savaitės dalijosi geromis naujienomis, kad buvęs kritinės būklės „konteinerio haskis“ jautėsi daug geriau, bando žaisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ivona

Ivona portretas
Būtinai paskleisti nuotrauką to antžmogio ,kad darbovietė ir kaimynai žinotų.ir siūlau vaikų teisėms pasidomėti ta šeima.Nes psichinės patologijos yra keistos.

Zita

Zita portretas
Tokį padarą,(buvusį šeimininką) bausti pagal baudžiamą kodeksą ir nepagal gyvūnnų apsaugos įstatymą,ogriežčiausia bausme!!!

Kauniete

Kauniete portretas
Butinai reikia isaiskinus kas taip pasielge su sunimi .ideti laikrastin nuotrauka su paaiskinimu . Taip viesai reikia aukleti . SLYKSTYNE .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių