Quantcast

Pakaunės sodų bendrijoje sudegė namas: gaisras kilo šeimininkui išskubėjus į darbą

  • Teksto dydis:

Antradienį, apie 8.30 val., gautas pranešimas apie gaisrą vienoje iš sodų bendrijų, įsikūrusių Kauno rajono Užliedžių seniūnijos Paparčių kaime. Dėl labai slidžios kelio dangos pirmieji ugniagesiai gelbėtojai, galėję važiuoti tik saugiu greičiu, pasiekė šią gaisravietę tik po pusvalandžio. Atvykus vieno aukšto mūrinukas jau degė atvira liepsna. 

Apie šį gaisrą sodų bendrijos „Lokomotyvas“ Vakarų gatvėje pranešė kaimynas iš gretimos gatvelės.

Jis teigė, kad degančio namo 30-metis gyventojas apie šeštą ryto išvyko į darbą. Po kurio laiko jis pajuto lauke dūmų kvapą ir atkreipė dėmesį į šio namo kaminą. Abejonių, kad lauke tvyrančio dūmų kvapo priežastis yra šis kaminas neliko, dirstelėjus pro namo langą jo vidun. Jame buvo pilna dūmų. Matėsi ir liepsna. Žodžiu, gesinti beįsišėlstantį gaisrą pačiam jau buvo pavojinga. 

Susijaudinęs kaimynas net pamiršo, kokiu telefonu kviesti ugniagesius gelbėtojus. Apie tai, kad reikia skambinti numeriu 112, jam priminė seniūnaitis, kurį įvykio liudytojas taip pat surado jau darbe.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos nuotr.

Gavę pranešimą apie šį gaisrą, ugniagesiai gelbėtojai išskubėjo į jį penkiomis autocisternomis. Į gaisravietę pasiųsti ne tik Kauno rajono ugniagesiai, bet ir jų kolegos iš dviejų Kaune įsikūrusių komandų.

Dėl slidžios kelio dangos pagaliau pasiekus įvykio vietą, prireikė dar apie valandos, kol buvo lokalizuota įsišėlusi ugnis.

Gaisras baigtas gesinti tik apie 10.30 val. Per tą laiką nudegė šio vieno aukšto mūrinuko su palėpe bei priestatais stogas, dengtas šiferiu, bei išdegė namo vidus. Žodžiu, panašu, kad jo šeimininkui jau nebėra, kur grįžti iš darbo.  

Gaisro priežastis dar tiriama. Tačiau linkstama prie netvarkingo kamino versijos. 

Nebuvo šiame name ir dūmų detektorių, į kuriuos galbūt anksčiau galėjo sureaguoti kaimynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norge

Norge portretas
Dar Tegu valdzia daugiau kelia kainas dujoms,elektrai,tai gaisru tikrai nemazes,o dauges…

Užuojauta \\\\\.../////

Užuojauta  \\\\\...///// portretas
Bet,kaip ant tyčių,gaidžio figūra ant kamino,tai ugnies-gaisro sinbolis.Nekelkit.

To-Romas

To-Romas portretas
Matau,kad neįžiūri.Filman,jūsų paslaugoms
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių