Quantcast

Už turto prievartavimą ir vagystę nuteisti trys bendrininkai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį trims vyrams, kaltintiems turto prievartavimu ir vagyste, pranešė Kauno apygardos teismas.

Nuteistajam V. S. skirta subendrinta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė, P. P. – šešerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o O. D. kalėti turės šešerius metus.

Penkis kartus teisti V. S. ir P. V. bei septynis teistumus turintis O. D. kaltinti, kad veikdami bendrininkų grupėje, 2017 metų vasaros pabaigoje iš nukentėjusiojo pavogė 180 eurų vertės ausines, kurias jis buvo atvežęs parduoti.

Nukentėjusiajam jie prisistatė policijos pareigūnais ir grasindami, kad nuveš jį į policijos komisariatą, reikalavo 20 tūkst. eurų.

Užpuolikai nukentėjusįjį įsisodino į automobilį, paėmė ausines ir pradėjo važiuoti link Vilniaus reikalaudami pinigų, o pakeliui sustoję miške surakino nukentėjusįjį antrankiais bei paėmė iš jo piniginėje turėtus 600 eurų.

Nukentėjusysis pasakė galintis atiduoti ir namie turimus 4 tūkst. eurų, tačiau turto prievartautojams to atrodė maža – reikalavo 20 tūkst. eurų.

Įbaugintas nukentėjusysis pažadėjo, kad pinigų atveš draugas ir pasiprašė parvežamas į namus, kur atidavė juose laikytus pinigus.

Kaltinamieji grasino, kad už nesumokėtus pinigus reikės atidirbti, tačiau sulaukęs skambučių ir SMS žinučių nukentėjusysis suprato, kad turtą iš jo prievartavo ne policijos pareigūnai, todėl parašė pareiškimą.

Aiškinantis šį nusikaltimą ir atlikus kratą vieno iš kaltinamųjų gyvenamojoje vietoje, paaiškėjo, dar vienas nusikaltimas – V. S. neteisėtai laikė 2,618 gramo kanapių.

V. S. savo kaltę pripažino iš dalies, o P. P. ir O. D. savo kaltę neigė, tačiau visų jų kaltė pilnai įrodyta surinktais įrodymais ir liudytojų bei nukentėjusiojo parodymais.

Visų trijų kaltinamųjų atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra nusikalstamų veikų padarymas veikiant bendrininkų grupėje, be to V. S. ir P. P. nusikalstamas padarė dar ir būdami recidyvistais, į tai irgi atsižvelgta skiriant bausmes.

Visi pripažinti kaltais bausmes turės atlikti pataisos namuose. Taip pat turės solidariai atlyginti nukentėjusiajam 3510 eurų turtinės ir 9 tūkst. eurų neturtinės žalos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tesin.

Tesin. portretas
UAU”Būsto valdos” veikla,be sutarčių su privačių butų savininkais ,taip pat galima priskirti prie turto prievartavimo.Paslaugos ,prekės per prievartą priskiriama turto prievartavumui LR B kodekso 181 straipsnis.kodėl šiem verslininkam leidžiama prievartauti Lietuvos žmones,gyventi gan gerai, nieko neveikiant.Ką veikia prokuratūra ,STT ,FNTT, VMI visos minėtos tarnybos.Atlikus auditą,neradus sutarčių su paslaugų ”gavėjais”,akivaizdus prievartavimas,paslauga per prievartą.Laisvoje rinkoje santykiai tarp subjektų , grindžiami sutartimis.Norėtusi žinoti, kokie santykiai tarpsu subjektų Lietuvoje,Tarybiniais laikais vadovavosi sutartimis,nes sutartis, tai įsipareigojimas abiejų pusių ir tuo pagrįsta atsakomybė abiejų pusių,viena kitai.

? + + + ?

? + + +  ? portretas
Gal kas žinote ką reiškia ant euro užrašas EYPO?

Italas

Italas portretas
Ilgai svarsto, ką atsakyti į klausimą: "Kuo jūs vardu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių