Quantcast

Ugniagesiai gelbėtojai skubėjo pas nelaimės ištiktus arklį ir paukštį

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai jau išvadavo iš pavojingų spąstų, galėjusių tapti ir mirtinais, arklį bei paukštį.

8.38 val. Kėdainių rajono Krakių seniūnijoje esančio Meironiškių kaimo gyventoja pranešė apie į šulinį įkritusį jos arklį.

Į įvykio vietą išskubėjo Krakių bei Kėdainių ugniagesiai gelbėtojai.

Leisgyvis arklys rastas įkritęs užpakaline dalimi į laukuose esantį dviejų žiedų šulinį, kurio paskirtis, pirminiais duomenimis, – kanalizacijos surinkimas.

Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Kaip jis ten atsidūrė – ar šulinys buvo neuždengtas ar neatsargiai užlipta ant jo dangčio, kuriam tik tiek reikėjo, neaišku. Kaip ir tai, po kiek laiko tai pastebėta.

Gelbėjant dviejų metrų gylyje užpakaline kūno dalimi atsidūrusį arklį, prireikė ir vietinių ūkininkų pagalbos. Vienas jų traktoriumi atkasė viršutinį šulinio žiedą. Tuo metu ugniagesiams gelbėtojams teko laikyti nejuokais burzgiančios technikos išsigandusio ir iš paskutiniųjų besimuistančio nelaimėlio galvą.

Kita jo gelbėjimo operacijos dalis buvo atkasto betoninio šulinio žiedo suskaldymas. Tam panaudotas specialiai tokiems atvejams ugniagesių gelbėtojų turimas kūjis. Galiausiai atėjo ir tokiems atvejams skirto plataus diržo, kuris taip pat yra ugniagesių gelbėtojų amunicijoje, eilė. Juo apjuostą arklį iš šulinio sėkmingai ištraukė penki ugniagesiai gelbėtojai. Nuo pranešimo apie nelaimę iki šios akimirkos praėjo viena valanda ir penkios minutės.

Ar išgelbėtam arkliui dar reikės kokios nors pagalbos, spręs į įvykio vietą iškviestas veterinarijos gydytojas.

Po pietų ugniagesių gelbėtojų pagalbos prireikė pačiame Jonavos centre esančiame SEB banko pastate įstrigusiam paukščiui.

Anot kvietusiųjų pagalbą, paukštis buvo įsipainiojęs į pastogėje kyšančius laidus, kurie buvo apsisukę aplink jo kaklą, jau nuo pirmadienio.

Pas maždaug aštuonių metrų aukštyje esantį nelaimėlį Jonavos ugniagesiai gelbėtojai lipo autokopėčiomis. Jo gelbėjimo operacija užtruko keliolika minučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arklys

Arklys portretas
galėjo susilaužyti kojas. O kaulai, kaip žinia, arkliams negyja. Ačiū Dievui, kad taip nenutiko. Pagarba Ugniagesiams. Už savo darbą jie turėtų gauti tikrai solidų atlygį, nes to NUSIPELNĖ, ir niekas to neužginčys. Sėkmės ir Sveikatos jų rizikingame ir kilniame darbe!

Anonimas

Anonimas portretas
Mano kaimynė kieme prie daugiaaukščio įkrito į kanalizacijos šulinį. Užlipo ant dangčio, o tas ėmė ir apsivožė. Išlipo be gaisrininkų pagalbos pati...Ir nieko, korespondentai neaprašė.

Stasė

Stasė portretas
Gerbiu ugnegesius tai patys sąžiningiausi darbuotojai visada ateis žmonėms ir gyvūnams į pagalbą laimės linkiu jiems.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių