Quantcast

Tvirtinasi juodžiausias scenarijus: Aleksote rastas negyvas vyras buvo nužudytas?

  • Teksto dydis:

Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius trečiadienio kriminalus šalyje vėl pradedamos pranešimu iš Kauno – apie pradėtą dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimos žmogžudystės Aleksote. Jau antros – per šiek tiek daugiau nei savaitė. 

Kaip jau rašėme, trečiadienio ryte viename Technikumo gatvės dviaukštyje buvo rastas negyvas vyras, gimęs 1956 m. 

Tai buvo vieno iš Kauno policijos komisariatų – Nemuno pareigūnų radinys, vykdant prevencinę priemonę, per kurią tikrinti į rizikos grupę įtraukti asmenys.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, į minėtą dviaukštį, kurio tik pirmasis aukštas, sprendžiant iš langų, buvo gyvenamas, pareigūnai pateko pro neužrakintas jo duris. O velionis, anot kaimynų, turėjęs silpnybę alkoholiui, buvo aptiktas be gyvybės ženklų ant grindų. Tačiau su akivaizdaus smurto žymėmis – pirminiais duomenimis, sužalota galva.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Visą dieną įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai galiausiai nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą ne dėl mirties priežasties nustatymo, o dėl nužudymo. Toks sprendimas motyvuotas tuo, kad po pirminės apžiūros konstatuota, jog minėta trauma, greičiausiai tapusi mirties priežastimi, – labiau panaši į tyčinį nusikaltimą nei į galimą nelaimingą atsitikimą. Nors oficialių teismo medicinos ekspertų išvadų bent šiandien ryte dar nebuvo. Iš jų tikimasi ir atsakymo, kada

LNK reportažas:

 

 

Kadangi galimi įtariamieji kol kas nesulaikyti, nenorima patikslinti ir, ar neaptikta įvykio vietoje išgertuvių pėdsakų. O tai – vienas iš galimų atsakymų į klausimą, kas galėjo įvykti. Nes be gyvybės ženklų aptiktas pensininkas pastaraisiais metais net du kartus buvo teistas dėl smurto artimoje aplinkoje, kas kelia įtarimą, jog neblaivus jis tapdavo agresyvus. Ir vienas toks kartas galėjo baigtis tragiškai jam pačiam.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Anot policijos atstovės, minėtai rizikos grupei priskiriami asmenys tikrinami, siekiant užkardyti galimus naujus jų nusikaltimus ar administracinius nusižengimus. O šios grupės kontingentas – spalvingas: įtariamieji tyčiniais nusikaltimais bei nuteistieji už juos, kaip ir atleistieji nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ar susitaikius su nukentėjusiuoju, bei sistemingai darantys tokius administracinius nusižengimus, kaip viešosios tvarkos pažeidimas ar smulki vagystė, ir net du ar daugiau kartų bausti už transporto priemonės vairavimą pavartojus alkoholio bei turintys tam tikrų psichikos sutrikimų.   

Kuriai iš minėtų kategorijų buvo priskiriamas namo šeimininkas, sukonkretinti nenorėta. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Jis gyveno vienas,pievas raso zurnalistai.Nebuvo nei teistas,nei museika.Gerdavo vienas,triuksmu tikrai nebudavo.Nezino uz ko uzsikabint tai raso nesamones.Jis buvo vienisas,o sklypas ten geras ir geroj vietoj....Cia kaimyne,nerasykim nesamoniu apie mirusius,kurie negali apsiginti

Pazinojau

Pazinojau portretas
Nei koks valkata nei vagis buvo. Isgerdavo, bet tikrai nebomzavo. Nepasakyciau, kad buvo agresyvus, gal tik kiek umesnio charakterio. Uzuojauta.

Tokios

Tokios portretas
Prevencinės programos labai reikalingos
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių