Quantcast

Pareigūnai įspėja: ir užstatytas mobilus greičio matuoklis geba fiksuoti pažeidimus

  • Teksto dydis:

Laikinasis Kauno policijos viršininkas Elanas Jablonskas teigia, kad vien per penktadienį ir šeštadienį Kauno apskrityje vykdydami leistino greičio kontrolę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais pareigūnai užfiksavo 426 leistino greičio viršijimo atvejus.

„Tikriausiai šiuo metu ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose labiausiai tarp eismo dalyvių yra aptarinėjami „trikojai“. Vien per penktadienį ir šeštadienį Kauno apskrityje pareigūnai, vykdydami leistino greičio kontrolę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais, iš viso užfiksavo 426 leistino greičio viršijimo atvejus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienį rašė E. Jablonskas.

Anot jo, daugiausiai vairuotojai leistiną greitį viršija nuo 20 iki 40 km/h.

„Pažeidimų skaičius yra tikrai didelis, matyt, todėl tarp visuomenės atstovų atsiranda „prevencija prieš trikojus“. Užfiksuota, kaip vairuotojai specialiai stengiasi užstatyti greičio matuoklį, kad jis negalėtų atlikti savo funkcijų, tačiau vienas atvejis buvo užfiksuotas netgi užstačius matuoklį. Asmeniškai siūlau šį „prevencijos“ laiką skirti geriems darbams, o „trikojai“ ir toliau vykdys eismo saugumo prevenciją ir eismo kultūros formavimą keliuose“, – rašė E. Jablonskas.

Kaip praneša policija, vykdant blaivumo kontrolę, su pareigūnais teko pabendrauti daugiau nei 540 vairuotojų, iš jų dviems vairuotojams buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,97 prom. ir 0,47 prom.). Dar trys vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo (0,30 prom., 0,24 prom., 0,39 prom.).

Anot policijos, buvo nustatyti ir kiti pažeidimai: vairavimas, neturint teisės vairuoti, tamsinti priekiniai šoniniai automobilio stiklai, vairavimas neužsisegus saugos diržo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Reketas kitaip nepavadinsi

X

X portretas
Jai ten nera zemklo stoveti drauzema as ir stsovesiu visa para o jie ta savo irengini stato i kita vieta jie manes nenubaus paziuresim

Alfredas

Alfredas  portretas
Jus vairuotojai sede į automobilį jaučiatės kaip kokiam fotelije namuose bet kaip, bet automobilis yra pavojingas vairuojant bele kaip nesilaikant eismo taisyklių stebite kam tie greičio matuokliai i kažkokius feizbukus susirinke kaip iš kosmoso nukritę tegu jų būna tūkstančiai vardan mūsų visų gyvybių
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių